Începeți să gândiți și altfel decât ați făcut-o până acum, să depășiți anumite limitări de înțelegere, și să aveți posibilitatea de a transcende asemenea aspecte lumești impuse de Sistem.

Fiecare dintre noi trăim în lumea aceasta mare a Pământului. Ni se pare mare pentru că așa o percepem din locul în care ne ducem existența, marea majoritate a oamenilor, oriunde pe planetă, ducându-și existența doar în orașul în care s-au născut și locuiesc. Probabil doar mai puțin de 25% din totalul populației lumii reușește să călătorească în afara locului unde trăiesc, mergând în vacanță la munte, la mare sau în alte țări.

Titlul acestei rubrici – „Ghid de evoluție spirituală” – își propune nu să definească o sumă de termeni pe care i-ați întâlnit prin diferite cărți sau pe internet, ci să ridice voalul, număr de număr, de pe ceea ce numim fiecare dintre noi „mentalitate”. Aceasta este ca un fel de bază de date cu tot felul de noțiuni, din multe domenii, care pot fi restricționate sau folosite în mod degajat în funcție de tabu-urile cu care am fost crescuți și educați de către familie și societate.

V-ați pus vreodată întrebarea dacă mentalitatea voastră este chiar a voastră? Sau dacă este una dobândită și stocată de-a lungul mai multor generații de înaintași din neamul vostru, și felul în care obișnuiți voi să gândiți este de fapt un amestec din mentalitățile părinților, bunicilor, străbunicilor și așa mai departe? Această rubrică vă ajută să începeți să gândiți și altfel decât ați făcut-o până acum, să depășiți anumite limitări de înțelegere, și să aveți posibilitatea de a transcende asemenea aspecte lumești impuse de Sistem. Cu alte cuvinte, Sistemul te determină să ai mentalitatea impusă de regulile sale. Ce-ar fi dacă mentalitatea ta nu s-ar mai conforma regulilor acestui Sistem? Această gândire nouă este denumită „gândire ieșită din tipare” sau „out of the box”, și-ți permite să înțelegi ceea ce majoritatea nu pot pricepe.

Ceea ce este un mare avantaj al acestei gândiri ieșită din tipare îl constituie faptul că poți trece pe o astfel de gândire fără a renunța de exemplu la jobul pe care-l ai. Fără a renunța la viața ta așa cum o trăiești. Tot ceea ce ai de făcut, dacă vrei să te desprinzi de influența regulilor Sistemului, este „SĂ GÂNDEȘTI CU PROPRIA TA MINTE”. Acest mecanism de gândire diferit de regulile Sistemului îți oferă posibilitatea de a vedea dincolo de orice aparență, astfel încât nu mai poți fi păcălit de știrile de tip „steag fals”, ori de informațiile care țintesc să țină mintea oamenilor într-un pasaj limitat de înțelegere.

Pune-ți mereu întrebări existențiale!

De exemplu, un prim pas în acest sens este de a pune sub semnul întrebării ceea ce ți se pare că nu este în regulă, indiferent despre ce este vorba, cu precădere știrile care se prezintă peste tot la televizor. Apoi să analizezi o știre, o informație – pe care o poți găsi pe internet sau într-o anumită carte – și dintr-un alt unghi decât se face în mod obișnuit. Dacă găsești ceva interesant într-o carte de spiritualitate, oprește-te și întreabă-te de ce trebuie să fie așa acel lucru explicat acolo. În felul acesta vei reuși să găsești alte aspecte care n-au apucat să fie explicate prin cărți, plus că vei avea posibilitatea să intri în nivele superioare de conștiință. Asta înseamnă să-ți dai seama că există și alte aspecte ale unui lucru, oricare ar fi acela, care se află dincolo de partea sa materială și vizibilă. Te face să înțelegi care este adevărata natură a acelui lucru, situație sau fenomen.

A avea o minte deschisă înseamnă să accepți că există și alte realități în afara sau pe lângă cea existentă și pe care o vedem cu ochii fizici. De exemplu întreabă-te… Ce face vântul să bată? De ce se unduiește suprafața lacului, a mării sau oceanului? În privința aceasta nu este doar datorită vântului care face să se formeze valurile, mai este ceva ce face să se miște acele imense cantități de apă a mării sau oceanului. Apoi mai întreabă-te așa… Care este rostul Creației în Univers? Desigur, s-ar putea să nu găsești imediat răspunsul la întrebarea asta, dar cu timpul vei găsi cărți și informații în acest sens, care-și vor declanșa procese de meditație asupra acestor lucruri și vei intra pe alte nivele de înțelegere. Și-ți poți pune de asemenea tot felul de întrebări ieșite din comun, pe care nu le-ai auzit vreodată din gura oamenilor obișnuiți.

Întreabă-te despre multe chestii, de ce râdem, de ce ne atrage mereu Luna s-o privim deși este departe, ce face să se miște stelele și planetele în spațiu pe orbitele lor, ce face să se învârtă imensele galaxii în mișcarea lor  de rotație în univers, de ce apa există în cele trei forme ale sale – gazos, lichid și gheață – ca nici un alt element de pe Pământ… și multe alte întrebări de felul acesta, care te vor învăța și ghida să înțelegi altfel și în același timp la modul corect viața și fenomenele ei, dincolo de înțelegerea îngustă a majorității omenirii.

Privește oriunde în jurul tău. Nu vei vedea două lucruri la fel, indiferent despre ce este vorba. Copacii și vrăbiuțele, porumbeii din parc, pescărușii – care în ultimii ani s-au obișnuit în orașe – și orice vei vedea, deși par asemănătoare toate acestea între ele, fiecare pe categoria din care fac  parte, nu sunt la fel niciuna dintre ele. Copacii par la fel, dar nu sunt la fel, vrăbiile și porumbeii par la fel, dar nu sunt la fel, astfel întreabă-te de ce există diversitatea asta atât de mare? Care este rostul ei aici pe Pământ? De ce există atâtea zeci de mii de specii? Cine a hotărât asta? Dumnezeu sau niște civilizații foarte evoluate care se îngrijesc de ecosistemul Pământului fără ca noi să știm? Învață să-ți pui întrebări pe care nu ți le-ai pus toată viața ta până acum. Îți vei descoperi acele părți din conștiința ta care erau adormite, poate unele dintre ele sunt conectate încă la unele vieți anterioare. S-ar putea să ai surpriza că începe să-ți placă ceva căruia întreaga viață nu i-ai acordat nicio atenție. Vei observa dacă începi să-ți pui asemenea întrebări că viața ta se schimbă cumva într-un mod insesizabil, dar vei putea observa asta. Și este un lucru bun. Acest ghid de evoluție spirituală te va învăța să-ți schimbi paradigma proprie, adică punctul de vedere lumesc asupra realității, care este destul de precar și inconsistent. Vei învăța să percepi orice lucru și dintr-o altă perspectivă, diferită de cea lumească folosită de marea majoritate. Vei învăța să te Trezești!

5 1 votează
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
Andreea

Multumesc pentru articol si ideile practice, simple si la indemana de care ne putem folosi in orice moment!