Glanda pineală – generatorul divin – I
© Shutterstock
Timp estimat de citire: 3 minute

Putem să considerăm pineala drept Generatorul Divin care distribuie prin Cordonul de Aur energiile dimensionale ale Creaţiei în toată structura fiinţei umane.

Viaţa noastră cotidiană este plină întotdeauna de mii de elemente şi aspecte care permanent ne solicită atenţia. Fiind intraţi în rutina obişnuită a adultului, noi nu mai băgăm de seamă asemenea aspecte care, dacă nu sunt controlate cel puţin din perspectiva sănătăţii, pot determina distorsionarea unor funcţii cognitive de care dispunem.

Principala funcţie cognitivă este conştienţa, care în funcţie de stadiul evolutiv al fiecăruia, se află pe un anumit nivel. Şi vorbim din acest punct de vedere de oameni care dorm din perspectiva trezirii spirituale, de oameni care se trezesc spiritual şi de oameni care deja fiind treziţi se află şi ei de asemenea pe diferite trepte de înţelegere a realităţii lumeşti şi mai ales a celei subtile.

Aşa cum medicina modernă a stabilit şi descoperit prin cercetările sale, deşi Ştiinţa Spirituală conţinea de milenii informaţii în acest sens, glanda pineală adică epifiza, reprezintă comutatorul pe care structura umană în foloseşte în ciclicitatea sa zi-noapte.

Ştiinţa prin studiile sale a pus în evidenţă faptul că atunci când vine ora de culcare, creierul prin glanda pineală şi deci prin chakra creştetului, emite hormonul numit melatonină, care favorizează scăderea frecvenţei cerebrale de la domeniul undelor beta – gândirea în starea de veghe, către domeniul undelor alfa – starea de relaxare într-o primă fază, apoi către domeniul undelor theta – starea de somn cu vise. Uneori se manifestă, dar mult mai rar, starea undelor delta care înseamnă somnul fără vise. Deci avem un adevărat generator energetic.

Chiar şi în starea de veghe deci a undelor beta, care au ciclul între 7-14 Hertzi, pineala poate dirija destul de eficient fluxul energiilor în tot corpul. Deşi medicina modernă, chiar dacă studiază în prezent asiduu funcţiile cognitive cerebrale, nu admite încă rolul energetic spiritual al tandemului epifiză – hipofiză, atribuind acesteia din urmă rolul de „glandă general” care dirijează funcţionarea tuturor celorlalte glande.

Deci se înţelege că chakra Ajna, corespunzătoare hipofizei, dirijează funcţionalitatea tuturor celorlalte chakre, cu excepţia Sahasrarei – pineala – epifiza. Acest aspect este încă neînţeles şi neacceptat deoarece medicina mai trebuie să mai realizeze nişte paşi importanţi către acceptarea faptului, biologic şi funcţional de altfel, că glanda pineală, prin conexiunea sa cu partea ei energetică – chakra Sahasrara, determină modul în care vor funcţiona toate celelalte chakre şi glande.

Putem să considerăm pineala drept Generatorul Divin care distribuie prin Cordonul de Aur energiile dimensionale ale Creaţiei în toată structura fiinţei umane.

Deoarece noi avem acest stil de viaţă destul de dezordonat din multe puncte de vedere, structura energetică alcătuită din chakre şi corpuri subtile după vârsta de 60 de ani începe să intre treptat într-o fază lentă, dar sigură, de degradare. Efectul acestui proces duce la desprinderea la un moment dat a corpurilor subtile de structura biologică, chakrele nemaifiind astfel capabile să ofere energie organismului. În acest fel partea anatomică nu mai beneficiază de energia viului şi în cele din urmă omul trece către alte dimensiuni.

De aceea chakra Sahasrara şi pineala-epifiza au un rol fundamental în existenţa proprie. Dacă Sahasrara şi contra partea ei biologic-funcţională epifiza ar avea o bună conexiune cu chakra Ajna şi cu hipofiza, atunci putem percepe stările superioare de conştiinţă care aşteaptă în interiorul nostru.

Condiţia principală pentru a lăsa pineala să guverneze ca un Generator Divin în tot corpul nostru este să instalăm în noi pacea interioară, această stare de calm deplin despre care vorbea Iisus.

Pentru că odată început acest proces de guvernare, pineala preia o energie din a 7-a dimensiune, pe care o aduce prin Cordonul de Aur şi o introduce în corp. Dar despre asta şi ce se întâmplă odată cu acest proces, vorbim în numărul viitor.

Articolul precedentGeometria sacră a corpului uman
Articolul următorMintea şi limbajul articulat – I
Magic şi mistic, două căi complementare prin care adună informaţia şi o transpune ştiinţific şi ezoteric într-o largă paletă informaţională pe înţelesul tuturor. Meer Lyn are o personalitate asemănătoare unui jongleur ancestral.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile