Graviola, spaima cancerului
© 123rf

Ovidiu Bojor o recomandă Graviola tuturor celor ce au probleme de sănătate.

Mai puţin cunoscută populaţiei în ultimii ani, Graviola este un fruct exotic care se găseşte în zona Americii Centrale, în Insulele Caraibe, în nordul Americii de Sud, în Africa, în Asia de Sud-Est şi în zonele Pacificului dinspre arhipelagul polinezian.

Deşi societatea civilizată de abia în ultimii ani a auzit de acest fruct, el este folosit încă din secolele anterioare de către locuitorii autohtoni din regiunile menţionate.

Băştinaşii africani şi sud-americani din regiunile respective folosesc de la copacul care produce Graviola nu numai fructul propriu-zis, ci şi frunzele, scoarţa şi chiar rădăcinile pentru a trata diferite afecţiuni – infecţii cu virusuri şi diverşi paraziţi, reumatismul, artrita sau depresia – care pot pune sub semnul riscului comunităţile locale.

Deci proprietăţile miraculoase ale Graviolei sunt cunoscute de multe sute de ani,. iar medicina modernă recunoaşte acum beneficitatea acestui fruct care conţine o componentă demonstrată a fi de 10.000 de ori mai puternică decât Adriamicina, aceasta fiind un medicament utilizat pentru tratarea formelor de cancer prin chimioterapie.

Ceea ce este extraordinar la Graviola este că acţiunea sucului său ce conţine această substanţă acţionează doar asupra celulelor maligne, distrugându-le complet, fără a afecta celulele sănătoase aşa cum se întâmplă în cazul altor produse de tip naturist sau în chimioterapie.

Deşi unele voci ale mediilor ştiinţifice medicale susţin că Graviola nu are efect asupra cancerului, cu certitudine astfel de păreri sunt ale celor care nu admit medicina naturistă.

Pentru că în realitate Graviola chiar are asemenea proprietăţi extraordinare, foarte benefice pentru sănătatea organismului, aşa cum s-a arătat încă din 1996 în urma unui studiu ştiinţific elaborat şi publicat apoi în „Journal of natural products” – „Jurnalul produselor naturale”, o publicaţie americană cu sediul în Washington. Aceasta este una dintre cele mai acreditate şi serioase publicaţii din lume deoarece periodic publică analize ale diferitelor produse existente la ora actuală în domeniul naturist şi alimentar.

Să vedem însă ce conţine Graviola pentru a ne da seama de eficacitatea acţiunii sale, pentru că însuşi renumitul fitoterapeut Ovidiu Bojor o recomandă tuturor celor ce au probleme de sănătate.

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile