Înţelepciunea proverbelor româneşti
© Cristimilan7 / Romania / Deviantart

Cei care mint și promit mulțimilor sociale tot felul de lucruri, știu cum să folosească cuvintele astfel încât să „taie” în viața oamenilor mai mult decât o sabie propriu-zisă.

Un alt proverb legat de specificul comportamentului uman, cel de față, se referă la ceea ce în literatura spirituală se cunoaște sub numele de „puterea cuvintelor”.

În domeniul ezoteric se cunoaște de mii de ani această caracteristică a puterii graiului viu. Fiecare cuvânt este o energie, dar de obicei oamenii, pentru că sunt ignoranți și sunt rupți de Realitatea Viului, nu mai cred în așa ceva de sute de ani. Doar maeștrii spirituali au propagat în școlile lor de-a lungul mileniilor această putere miraculoasă a cuvintelor rostite.

Există un scurt videoclip filmat într-un laborator medical din China, unde trei doctori, alături de o doctoriță, operau pe viu un pacient care prezenta o tumoare la vezica biliară. În aproximativ 2 minute, în timp ce acei doctori rosteau din ce în ce mai tare o mantră anume, respectiva tumoare efectiv s-a topit, dispărând de pe ecranul tomografului. Filmarea era în timp real pe măsură ce mantra era rostită. Și cum era rostită…? La început, cei trei doctori au luat-o cu intonație normală, pe o voce normală. Apoi ritmul a continuat în stil crescendo, intonația fiind tot mai vocală. Și rezultatul a fost dispariția tumorii! Pare incredibil? Pentru oamenii „normali” care nu cred în astfel de lucruri, da, pare incredibil.

Există o sintagmă pentru așa ceva denumită „cuvinte vii”, fiind vorba despre această caracteristică a principiului spiritual al Cuvântului. Acesta este la propriu Forța Vie existentă în Creație și dacă ne raportăm la viața noastră de zi cu zi, ar trebui să ne întrebăm câte cuvinte irosim noi în mod inutil în tot felul de chestii în fiecare zi? Bârfa de exemplu este o pierdere imensă de energie și oamenii nu realizează așa ceva.

Dar dincolo de asta să vedem ce vrea să spună proverbul…

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile