Hipnagogia – un alt fel de conştienţă
Coșmarul lui Henry Fuseli (1781) este considerat a fi o descriere a paraliziei somnului percepută ca o viziune demonică. Wikipedia.
Timp estimat de citire: 4 minute

Dacă am putea experimenta hipnogogia dirijat şi controlat, am constata că mecanismul hipnagogiei declanşează trasee ale chakrelor superioare de la nivelul capului, astfel încât ne putem conecta în mod conştient la alte spaţii dimensionale, precum cei care practică channeling.

De când ne trezim dimineaţa şi până seara când mergem să ne odihnim, fiecare dintre noi parcurge o serie întreagă de stări ale conştiinţei. De la starea de veghe maximă ale undelor Beta până la starea de somnolenţă a undelor Theta. Acestea survin deseori în a doua parte a zilei, în intervalul orar 13.00 – 15.00 când creierul se află deja în stadiul controlului procesului digestiv. Deci consumă multă energie pentru a coordona digestia. Ca urmare, în funcţie de nivelul propriu al metabolismului, individul uman poate să intre în starea de somnolenţă sau să rămână activ. Dacă are o rată metabolică scăzută, respectiv fază catabolică, atunci creierul va cere o decuplare temporară de la realitatea înconjurătoare şi el dă comanda către toate organele de simț să se închidă pentru o scurtă perioadă de timp.

Îmi aduc aminte că demult prin anii 90 mă aflam la un laborator de electrotehnică, şi acolo printre toţi ceilalţi era un nene care avea ca şi câţiva dintre ceilalţi funcţia de tehnician electrotehnist. Era un laborator de cercetări în electronică şi electrotehnică acolo şi permanent se făceau teste pe diferite aparate aflate în faza de prototip. La pauza de masă de la prânz fiecare îşi lua din geantă ce avea de acasă şi mânca. Acest nene avea o tactică pe care am putut să o observ cât de şmecheră era. După ce mânca de prânz acolo la masa lui de lucru, fiind cu spatele la ceilalţi, că aşa stăteau fiecare în laborator, îşi punea în faţă ziarul din ziua curentă, deschis la mijloc. La început chiar credeam că citea ştirile din ziar, dar cu timpul văzând că după ce termina de mâncat stătea nemişcat şi ziarul era neatins, mi-am dat seama că de fapt dormea. Îl lua somnul foarte repede după ce termina ceea ce avea de mâncare de acasă. Şi stătea aşa cam vreo 40 de minute, timp în care nu-l băga nimeni în seamă, după care bineînţeles se trezea din acea stare de somnolenţă.

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

Următorul episod<< Hipnagogia – Sucubi şi Incubi (II)Hipnagogia – Starea de reverie (IV) >>

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?