Hipnagogia
Coșmarul lui Henry Fuseli (1781) este considerat a fi o descriere a paraliziei somnului percepută ca o viziune demonică. Wikipedia.

Cu cât intrăm cu mintea noastră mai mult, prin contemplarea aspectelor minţii însăşi, cu atât avem acces mai direct prin Sinele spiritual către dimensiunile superioare.

Omul… Ce este omul? Un individ uman. Dar oare ce semnificaţie are acest cuvânt ”individ”? Noi ne-am obişnuit de-a lungul vieţii să acordăm vocabularului nostru o atenţie şi o importanţă prea mică, astfel ne denaturăm treptat capacitatea de a înţelege concret sensul real al unor cuvinte.

Un individ nu este doar un om oarecare, aşa cum ne-am obişnuit să etichetăm aproape zilnic asemenea chestii, ci este o fiinţă care nu se divide. Interesantă exprimare, nu-i aşa?  Conform Dicţionarului Explicativ al Limbii Române, individul este ”Persoană privită ca unitate distinctă față de alte persoane”, deci nu se divide, nu este pretabil la fi împărţit.

Acum că ştii asta, cititorule, ia-ţi un răgaz şi gândeşte-te la tine…

Încearcă să te vezi din afara ta, pentru câteva clipe.

Formează-ţi imaginea despre tine aşa cum te uiţi în oglindă, dar să ne amintim că oglinda îţi redă imaginea inversată, dreapta devine stînga şi stânga devine dreapta.

Încearcă să te vezi din afara ta, aşa cum ai vedea pe cineva cunoscut.

Dacă ai reuşit să-ţi formezi imaginea despre tine, uită-te cu mare atenţie la tine.

Studiază-te preţ de câteva momente, în linişte şi cu răbdare. Intră acum în propria minte.

Ciudat, nu? Ciudat pentru că tu te analizezi în acest moment exact cu propria-ţi minte. Şi poate o să-ţi pui întrebarea: cum să intre mintea mea în ea însăşi?

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

Următorul episod<< Hipnagogia – Oglinda (VIII)Hipnagogia – Îndeplinirea dorinţelor (X) >>
Acest articol face parte 9 din 12 seria Hipnagogia, o stare de conștiință
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile