Hipnagogia
Coșmarul lui Henry Fuseli (1781) este considerat a fi o descriere a paraliziei somnului percepută ca o viziune demonică. Wikipedia.
Timp estimat de citire: 3 minute

Conştientul e un nivel al dualismelor şi atâta vreme cât noi aplicăm orice tehnică de materializare a dorinţelor, oricât de bună ar fi ea, pe nivelul conştient, nu vom obţine mare lucru.

Am parcurs până acum în 9 episoade doar câteva aspecte de suprafaţă ale acestei stări diferite de conştienţă numită hipnagogie. Spun doar câteva deoarece o asemenea chestiune implică foarte multe laturi, nivele de percepţie de înţelegere şi de trăiri, precum şi conexiunile cu trecutul şi cu viitorul.

Acum haideţi să abordăm hipnagogia din perspectiva supraconştientului. Este acesta diferit faţă de nivelul conştient? Da şi nu! Da, pentru că frecvenţa sa este totuşi mai înaltă, şi nu pentru că în realitate este tot conştientul dar debarasat de toate aspectele sale lumeşti.

Dacă vreţi o reprezentare mai simplă a acestei realităţi care există în fiecare dintre noi, conştientul şi supraconştientul sunt ca şi cele două feţe ale monedei. Deci depinde de care parte a monedei te situezi în momentul în care analizezi sau contempli ceva. Reţineţi că am folosit doi termeni, analiza şi contemplarea. Analiza o putem înlocui uneori cu meditaţia, care este o formă de percepţie prin raportare la ceva dintr-un întreg. Contemplarea la rândul ei este raportarea la întregul însuşi. Aceasta este diferenţa – simplist vorbind – dintre meditaţie şi contemplare.

Din acest punct de vedere nivelul supraconştient este lipsit de analiză, este caracterizat de percepţie pură şi constantă, din momentul în care individul uman intră pe frecvenţa sa şi până în momentul în care revine la starea obişnuită.

Dacă nivelul conştientului îl echivalăm undelor beta, supraconştientului îi revin undele omega cu intervalul 21-30 de cicli pe secundă, elementul corespunzător acestuia din punct de vedere ezoteric fiind Focul. Deci o frecvenţă mult mai mare, deşi pe nivelul supraconştientului, aşa cum am mai menţionat pe parcursul acestui serial, intervin gândurile ca o mulţime de aspecte care se întrepătrund. Supraconştientul îl putem înţelege ca fiind locul lucidităţii depline, a liniştii profunde şi depline, unde gândurile se transformă în percepţie continuă despre Întreg. Cu alte cuvinte dispar dualităţile de pe nivelul conştientului, unde analiza raţională împarte toate lucrurile în două, şi apare starea de percepţie a Unimii. 

Ei, aici e aici dragii mei…

Creativitatea ca factor spiritual ţine de elementul Foc, fiind caracterizată de materializare. Fiind nivelul supraconştientului, putem vorbi de o singură voinţă unitară, şi nu duală aşa cum se manifestă voinţa pe nivelul conştientului.

Foarte mulţi dintre cei care citesc diferite cărţi în care se explică despre cum să-ţi materializezi dorinţele, pornesc în privinţa asta de pe nivelul conştientului. Şi aici rămân.

Nu-şi ating scopul îndeplinirii dorinţei. De ce?

Răspunsul este simplu şi a fost enunţat mai devreme în acest articol.

Conştientul e un nivel al dualismelor şi atâta vreme cât noi aplicăm orice tehnică de materializare a dorinţelor, oricât de bună ar fi ea, pe nivelul conştient, nu vom obţine mare lucru. Uneori chiar nu vom obţine nimic. Şi atunci unii care încearcă şi nu reuşesc, se gândesc la faptul că probabil toată chestia asta cu materializarea dorinţelor e o altă şmecherie a autorilor de cărţi sau cursuri şi că în realitate nu ar funcţiona tehnica respectivă. Aici se face eroarea fundamentală, căci materializarea se obţine trecând pe supraconştient.

În liniştea deplină şi unitară a supraconştientului putem vizualiza îndeplinirea dorinţelor. Dacă nu putem să folosim imaginaţia în sensul că nu am putea contura suficient de clar imaginea a ceea ce vrem să obţinem, putem folosi ideea despre ce vrem să obţinem. Şi lansăm în liniştea deplină a supraconştientului, către Sinele Spiritual şi prin el către Creator, voinţa de a avea dorinţa respectivă îndeplinită. Şi aşa cum spunea şi Iisus în pildele sale, ”ceea ce împlineşte Tatăl, şi Fiul împlineşte pe dată”. Misterul acesta îşi află răspunsul astfel.

Pe nivelul supraconştientului acţionează atemporalitatea cuantică, şi deci ceea ce cerem este deja îndeplinit la nivel cuantic. Mai rămâne să se materializeze şi în plan fizic, iar asta ţine de cât de mare este credinţa omului în el însuşi.

Următorul episod<< Hipnagogia – Supraconștiența (IX)Hipnagogia – Arta și Creativitatea (XI) >>
Articolul precedentViziunea
Articolul următorCauzele spirituale ale bolilor – Mâinile – I
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile