Horoscop 2017 în combinaţie cu Cheile Genelor – II
© CC0 / Pixabay

Horoscop 2017 în combinaţie cu Cheile Genelor.

Să continuăm cu informaţiile oferite de către astre de-a lungul anului 2017. În numărul trecut aţi citit cam ce aduc planetele din punct de vedere al sănătăţii, în linii generale, iar în articolul de faţă vom vedea ce perspective sunt pe partea financiară, socială, materială şi relaţională.

Adăugăm la explicaţiile astrologice şi pe cele corelate cu Cheile Genelor, sistem de predicţie pus la punct de către Richard Rudd şi echipa sa, folosindu-ne de Tarotul Cheilor Genelor cum îmi place mie să-i spun setului de cărţi pentru predicţii cu informaţii despre ADN.

Şi ca să avem la îndemână tabloul general al planetelor, vom repeta poziţiile retrograde ale planetelor pentru că aceste perioade de retrogradare sunt cele mai importante influenţe astrale pe tot parcursul anului.

Mercur care va avea perioadele de retrogradare între 9 aprilie – 3 mai în semnele Taur şi Berbec cu revenire apoi în Taur, 13 august – 5 septembrie în Fecioară şi Leu cu revenire în Fecioară şi 3 – 23 decembrie în semnul Săgetătorului.

Venus va avea şi ea o perioadă de retrogradare între 4 martie – 15 aprilie  tranzitând semnele Berbec şi Peşti, reluându-şi apoi deplasarea către Berbec.

Intervalul lui Jupiter de deplasare retrogradă este 5 februarie – 9 iunie în semnul Balanţei.

Saturn din data de 5 aprilie până pe 24 august va fi retrograd şi el în semnul Săgetătorului.

Din 2 august şi până pe 2 ianuarie 2018 Uranus va avea o lungă deplasare retrogradă în Berbec.

Neptun – din 15 iunie până pe 17 noiembrie are deplasare retrogradă în Peşti.

Pluton din 19 aprilie până pe 28 septembrie are şi el deplasare retrogradă în Capricorn.

Mercur retrograd – atunci când astrul mercurian are deplasare retrogradă, o serie întreagă de lucruri se pot întâmpla. De la pierderea chitanţei de întreţinere de exemplu până la dispariţia de dosare din instituţii. Desigur că vorbim şi de deterioare de acte, de furtul lor şi al banilor, cardurilor, actelor de identitate, la acestea adăugându-se întârzieri în contracte şi dosare de orice fel, în aprobări, statisici şi baze de date.

Pentru perioada 9.04 – 3.05 Mercur se va deplasa din Taur înapoi în Berbec, ceea ce face ca toate aspectele practice legate de comunicare şi lucrul cu acte de tot felul, precum şi îndeplinirea sarcinilor în echipă şi la nivel decizional să fie o reală problemă.

Cheile Genelor care corespund acestui interval de la 40 Taur la 240 Berbec sunt 27, 3 şi 42 şi le vom lua pe rând pentru a le corela cu influenţa mercuriană retrogradă.


Cheia 27Hrănire, Hrana Zeilor şi aspectul de alimentare.

Vicii – Egoismul
Calităţi – Altruismul
Virtuţi – Generozitatea


Cheia 3Dificultatea Începutului, Mutaţia şi A privi prin ochii de copil.

Vicii – Haosul
Calităţi – Inovaţia
Virtuţi -Inocenţa


Cheia 42Creşterea, Evoluţia şi Desprinderea.

Vicii – Pretenţiile
Calităţi – Detaşarea
Virtuţi -Celebrarea


Tranzitul retrograd al lui Mercur activează toate aceste aspecte şi pe partea de comunicare şi relaţionare deficitară, dar motivată de nevoia de a găsi soluţii problemelor întâlnite şi la nivelul grupurilor mici se poate vorbi de înlocuirea unor obiceiuri cu altele.

Pe partea practică pot apare oportunităţi de a spori randamentul în comunicare, existând şi posibilitatea în această perioadă de a impune propriul punct de vedere la modul ferm într-o chestiune sau alta după caz. Unii pot obţine un post sau o funcţie nouă, depinde de semnul zodiacal de naştere şi de funcţia sau postul ocupate până acum.Aprobările se pot obţine în mod suprinzător până în momentul în care Mercur intră înapoi în Berbec, asta fiind în 21 aprilie. Deci bateţi fierul cât e cald!

Din 21 aprilie până pe 3 mai când Mercur revine în deplasare directă aveţi posibilitatea de a regla din mers toate acele chestiuni ce ţin de iniţiativă, capacitate decizională, rezolvarea unor diferende la nivel de familie, relaţie de cuplu sau echipă la locul de muncă.

Luaţi seama şi la caracteristicile oferite de Cheile Genelor, pe partea aspectelor negative pe durata retrogradării se pot manifesta Egoismul, Haosul sau Dezordinea la nivelul lucrului cu actele şi pretenţiile nejustificate faţă de anumite probleme relaţionale, mai ales cele de cuplu, ce urmează să fie soluţionate pe baza detaliilor analizate minuţios.

Cei care ca nivel de evoluţie se află deja la un stadiu avansat al folosirii Calităţilor, au parte de situaţii în care datorită Altruismului, elementelor Inovatoare şi Detaşării cu care se pot rezolva multe probleme, vor reuşi atât la nivelul chestiunilor personale, cât şi în privinţa celor profesionale, să obţină rezultate neaşteptate – un act, o aprobare, o reuşită în activitatea curentă pe care o desfăşoară sau în relaţia de cuplu.

Este important ca cei care lucrează în domenii unde comunicarea şi lucrul cu actele sunt la ordinea zilei să ia seama la aceste aspecte pentru că pe parcursul celor trei săptămâni de retrogradare au posibilitatea de a rezolva mai multe probleme cărora n-au reuşit în ultimele 3-4 luni să le dea de capăt.

Cea de-a doua perioadă de retrogradare a lui Mercur va fi între 13.08 – 5.09 anul acesta, în semnele Fecioară şi Leu.

Altfel zis astrul mercurian se va întoarce din drumul său prin semnul Fecioarei către Leu, marcând toate zodiile cu următoarele tendinţe: de la chestiunile practice cotidiene, care au loc atât acasă, cât şi la serviciu dar şi în relaţiile amicale şi de cuplu, se va trece la cele de autoritate, de conducere, de funcţii şi onoruri dar şi de posibile conflicte de atitudine.

În această perioadă acţionează Cheile Genelor 64, 29, 40 şi 59. Să vedem ce spun aceste Chei care caracterizează perioada din august-septembrie.


Cheia 64Înainte de împlinire, Realizare, Arta Vieţii.

Vicii – Confuzie
Calităţi – Imaginaţie
Virtuţi – Iluminare


Cheia 29A sări în gol, Abisal, Descoperire.

Vicii – Şovăială
Calităţi Angajament
VirtuţiDevoţiune


Cheia 40Izbăvire, Voinţa de a renunţa, Comuniune.

ViciiEpuizare
Calităţi Rezolvare
VirtuţiVoinţa Divină


Cheia 59Dispersie, Dragonul din ADN, Productiv.

ViciiDezonoare
Calităţi Intimitate
VirtuţiTransparenţă


Perioada celei de-a doua retrogradări se referă la chestiuni practice cu trimitere către analiza propriei poziţii sociale şi a raporturilor cu şefii sau cu instituţii şi foruri oficiale, iar în plan personal are legătură cu relaţia cu copiii. Sunt posibile situaţii tensionate accentuate legate de statutul profesional în raport cu randamentul la locul de muncă.

Comunicarea poate avea de suferit între 1-5 septembrie mai ales la nivelul celor care deţin diferite funcţii de conducere sau în raport cu acestea. În toată această perioadă 13.08 – 5.09 la nivelul Viciilor vor acţiona Şovăiala, Epuizarea, Confuzia şi Dezonoarea, multe situaţii la locul de muncă vor fi atinse de asemenea aspecte negative, cu consecinţe asupra modului în care întreaga activitate se desfăşoară. Unii îşi pot pierde funcţia sau postul sau în cel mai fericit caz primesc sancţiuni drastice.

La nivelul Calităţilor cei care sunt oameni practici şi descurcăreţi pot folosi Angajamentele, Rezolvările, Imaginaţia şi Intimitatea combinate frumos într-o atitudine cooperantă în vederea rezolvării tuturor acelor chestiuni care ţin de detalii, de rutină, de elemente ale randamentului socio-profesional privite prin perspectiva propriei poziţii sociale.

Creativitatea poate fi un foarte bun atu între 1-5 septembrie pentru toţi nativii zodiilor, dar îndeosebi pentru Lei deoarece au posibilitatea unei schimbări majore în viaţa lor, fie la nivel personal, fie profesional. Asemenea aspecte sunt preponderent valabile pentru cei care au funcţii şi profesii intelectuale şi de tipul celor în care abilităţile manageriale sunt pe primul loc. Iar cei axaţi mai mult pe manifestarea Virtuţilor în activitatea desfăşurată pot imprima un curs benefic al evenimentelor atât la nivel personal, cât şi în ceea ce priveşte profesia exercitată.

A treia perioadă de retrogradare a lui Mercur între 3-23 decembrie se corelează cu Cheile Genelor – 11, 5 şi 26.


Cheia 5Sfârşitul timpului, Ritm, Aşteptare.

ViciiNerăbdare
Calităţi Răbdare
VirtuţiFără timp (adică ai tot timpul la dispoziţie pentru a rezolva)


Cheia 11 Pace, Amuzament, Lumina Edenului.

ViciiObscuritate
Calităţi Idealism
Virtuţi – Lumină


Cheia 26A îmblânzi puterea celui mare, Transmisiune, Viclenii Sacri.

ViciiMândrie
Calităţi Dibăcie
VirtuţiInvizibilitate


Perioada din decembrie când va retrograda Mercur a treia oară se referă la situaţii ce au legătură indubitabil cu diplomaţia, normele juridice, legislaţia în vigoare, conexiunile cu străinătatea, acte, dosare şi contracte comerciale de import/export, cu afacerile şi proiectele de anvergură, notariatele, procuratura şi anchetele şi în toate acestea comunicarea flexibilă şi atenţia la detalii sunt priorităţile de bază pentru asigurarea succesului.

Indiferent de domeniul de activitate şi de poziţia socială, în concordanţă cu cele trei Chei se pot manifesta trei tipuri de situaţii.

Prima – cea a pierderilor şi blocajelor datorită celor care vor manifesta în cursul activităţii şi în relaţiile cu ceilalţi – Nerăbdare,Obscuritate în sensul intenţiilor ascunse, precum şi Mândrie cu care pot strica multe lucruri bune realizate până la perioada menţionată.

Cei care vor să plece în străinătate cu diferite scopuri vor constata că întâmpină multe piedici, cei care vor să se întoarcă în ţară la fel şi sarabanda de evenimente negative şi încurcate poate să determine înţelegerea greşită a unor aspecte de comunicare.

Pe de altă parte cei care manifestă Calităţile, respectiv Dibăcie, Răbdare şi Idealism pot reuşi în tot ceea ce-şi propun şi n-au avut posibilitatea să realizeze aceste treburi în prima sau a doua parte a anului.

Aproape în toate domeniile cele trei Calităţi sunt de mare folos tuturor celor care, având în acelaşi timp şi funcţii şi poziţie socială bună, dispun de împrejurări şi relaţii în care primează respectul şi buna cuviinţă şi astfel orice problemă, lucru şi situaţie le vor rezolva fără niciun fel de dificultate.

Iar cei care pot manifesta Virtuţile, prin natura meseriei lor, adică prin Lumină ca bunăvoinţă, prin Fără timp adică fără a se crampona de noţiunile lumeşti şi prin Invizibilitate adică a face ceea ce este necesar în ideea de a-şi face datoria, pot determina în privinţa multor evenimente, de la cele personale până la cele colective, un curs benefic astfel încât în multe domenii de activitate în societatea noastră românească să putem vedea cum multe lucruri iau o direcţie bună.

Aici facem o menţiune şi anume că la Cheia Genelor 26, având caracteristica Viclenilor Sacri, o asemenea denumire o putem folosi în privinţa celor trei nivele.

A fi un Viclean Sacru din punct de vedere spiritual înseamnă să foloseşti ceea ce ai la îndemână pentru a-ţi atinge scopul.

În cazul Viciilor, cei care manifestă o astfel de caracteristică de Viclean Sacru pot da peste cap multe lucruri doar din Mândrie. Cei care manifestă Viclenia Sacră la nivelul Calităţilor pot prin Dibăcie să rezolve foarte multe lucruri, iar la nivelul Virtuţilor se poate spune că cei care pot manifesta o asemenea atitudine de Vicelan Sacru pot determina,  prin deciziile şi acţiunile lor, la modul Invizibil adică neştiuţi dar concret în acelaşi timp, foarte multe lucruri care să fie benefice mai ales pentru multe segmente sociale.

Fără pretenţia că am fi epuizat explicaţiile despre perioadele de retrogradare mercuriană, căci putem scrie o carte întreagă doar pe ideea asta, să trecem direct la Jupiter, deoarece perioada sa de retrogradare începe cu 6 februarie şi se încheie în 9 iunie.

Jupiter retrograd în Balanţă va parcurge porţiunea de zodiac de la 230 la 130 iar Cheile Genelor echivalente sunt Cheia 32 – de la 260 Balanţă – 200 Balanţă, Cheia 57 – de la 200 Balanţă – 150 Balanţă şi Cheia 48 – de la 150 Balanţă – 90 Balanţă. Deci trei segmente, cel corespunzător Cheii 32 fiind Sattvic deci spiritual, cel al Cheii 57 fiind Rajasic deci al chestiunilor lumeşti şi intelectuale, şi al treilea al Cheii 48 fiind Tamasic al chestiunilor materiale concrete.

Jupiter în Balanţă semnifică cu preponderenţă comerţul de orice fel, dar şi procesele pe rol, normele legislative în domeniul comercial, acţiunile procuraturii, circuitele financiar-bancare, diplomaţia, avocatura, legislaţia fiscală, normele de drept, proiecte, afaceri, conturi bancare, împrumuturi bancare, spiritualitatea, domeniul învăţământului universitar, călătoriile în străinătate, dar şi fanatismul, exagerările, excesele de orice fel precum şi moralitatea.

Cheia 32 care indică poziţia lui Jupiter în decanul spiritual al Balanţei vine cu următoarele aspecte.


Cheia 32 – Reverenţa ancestrală, Durata şi Stabilitatea, Noţiunile de respect.

ViciiEşecul
Calităţi Conservarea
Virtuţi
Veneraţia


Datorită opoziţiei lui Jupiter cu Uranus din Berbec elementele Cheii 32 pot acţiona în mod complementar în sensul că cele trei nivele manifestate de oameni pot interfera în tot felul de situaţii. De exemplu cineva vrea să demareze o afacere împreună cu un asociat cu care se înţelege bine, dar aceştia pot întâmpina piedici din partea unei a treia persoane din echipa lor care încurcă nişte lucruri: ori nu plasează banii la timp, ori trimite cu întârziere proiectul afacerii şi aşa mai departe. Totuşi fiind un decan spiritual poate prevala nivelul Calităţilor cel puţin, dacă nu al Virtuţilor.


Cheia 57 – Arta rafinamentului, Conştientizarea şi Puterea.

ViciiDificultăţile
Calităţi Intuiţia
Virtuţi
Claritatea


Cheia 48 – Roata, Talentul, Căutarea revenirii.

ViciiInadecvat
Calităţi Plin de resurse
Virtuţi
Înţelepciunea


Privind la întreaga perioadă de retrogradare a lui Jupiter şi raportând-o la elementele enumerate pe care le patronează ca planetă, putem spune că între 6 februarie şi 9 iunie – ce interesant că începe cu 6 şi se termină cu 9 care e un 6 întors! – sectoarele de viaţă enumerate vor fi marcate de tendinţe accentuate care vor duce la derularea multor situaţii, multe dintre ele cu caracter chiar neprevăzut.

Astfel putem vedea cazuri în justiţie şi procuratură care scot la lumină cele mai ascunse dedesubturi, se vor aduce noi legi şi altele vechi vor fi modificate în favoarea realei noţiuni de a face dreptate.

Pe plan financiar există posibilitatea unor schimbări majore în ceea ce priveşte politicile fiscale, relaţia clienţilor cu băncile, se poate modifica destul de mult şi legislaţia în cazul competenţelor avocăţeşti, notariale, parlamentare, în ceea ce priveşte regimul de detenţie în penitenciare.

Pot surveni de asemenea schimbări şi înnoiri referitoare la legislaţia pentru micii întreprinzători în sensul unei lărgiri a facilităţilor economice şi fiscale pentru relaxarea climatului social şi economic. Vă daţi seama că toate acestea influenţează viaţa fiecăruia dintre noi.

În plan personal retrogradarea lui Jupiter oferă posibilitatea de a finaliza până în iunie probleme cu băncile, cu împrumuturile pentru afaceri, cu dosarele pe rol referitoare la diverse chestiuni legate de rude şi bani, de moşteniri şi succesiuni care au mers dificil până acum, de asemenea mai vorbim în cazul celor care au probleme de sănătate, îndeosebi diabet şi forme avansate de boli degenerative, despre posibilităţi de tratament şi vindecare neaşteptate care oferă soluţii alternative în acest sens.

A se evita totuşi la sfârşitul lunii martie orice fel de intervenţii chirurgicale deoarece consecinţele pot fi nu doar neprevăzute, ci poate chiar nefaste în multe cazuri.

De asemenea toate actele, dosarele, contractele de orice fel ar fi toate acestea, şi care n-au putut fi soluţionate până la sfârşitul lunii martie, între 24-30 martie îşi vor găsi rapid şi neaşteptat rezolvările.

Nu în ultimul rând deplasarea retrogradă a lui Jupiter oferă acces la posibilităţi financiare şi sociale excelente, singura condiţie pentru reuşita personală fiind motivaţia de a obţine ceea ce v-aţi propus.

Saturn retrograd în Săgetător va avea această deplasare de la 270 la 210 în acest semn. Deci un sector de cer destul de restrâns, dar suficient încât Profesorul Karmic al zodiacului să vină cu lecţii dintre cele mai aspre pentru toată lumea dacă este necesar.

Este foarte interesant că Saturn retrogradează din nou, după 28 de ani, în porţiunea ce aparţine nu doar Săgetătorului, ci şi semnului Ophiucus adică a 13-a zodie. În urmă cu 28-29 de ani Saturn se afla tot în Săgetător, pregătind ceea ce avea să fie un an mai târziu căderea zidului Berlinului, eliberarea Europei de Est şi celebra Revoluţie Română cu consecinţele ei întinse pe parcursul a 27 de ani.

Saturn retrograd pe sectorul celest între 210-270 Săgetător/Ophiucus aduce mari surprize karmice. Cheile Genelor echivalente acestui sector zodiacal sunt Cheia 11 şi Cheia 26, întâlnite ceva mai înainte la poziţia retrogradă a lui Mercur în Săgetător, dar de data aceasta desigur că vor avea altă semnificaţie deoarece în loc de comunicarea şi relaţionarea mercuriană avem de-a face cu restricţiile, limitările şi organizarea specifice lui Saturn.

Domeniile de care se ocupă astrul saturnian sunt administraţia locală, poliţia, muzeele, cercetarea şi arheologia, istoria, statistica, agricultura, metodologia. Prin urmare caracteristicile Cheilor Genelor se vor corela cu aceste domenii, astfel încât aspectele lor precum şi nivelele intră în combinaţie determinând consecinţe ale retrogradării în toate aceste sectoare de activitate.

Cheia 11Pace, Amuzament, Lumina Edenului.

ViciiObscuritate
Calităţi Idealism
Virtuţi – 
Lumina


Cheia 26A îmblânzi puterea celui mare, Transmisiune, Viclenii Sacri

ViciiMândrie
Calităţi Dibăcie
Virtuţi
Invizibilitate


Aplicând aceste elemente ale Cheilor Genelor 11 şi 26 la efectele de retrogradare saturniene, vom găsi o serie de consecinţe care se vor manifesta în domeniile de activitate enumerate.

Spitalele, de exemplu, multe din ele este posibil să fie redate în funcţiune, pentru a putea servi domeniul sănătăţii, deşi din acest punct de vedere resursele vor fi nu neapărat limitate, cât mai degrabă redirecţionate spre o mai judicioasă folosire a lor în beneficiul pacienţilor. Deci cei care sunt medici să se aştepte la îmbunătăţiri. De asemenea şi în ceea ce priveşte Casele de Sănătate.

Învăţământul superior, şi aici poate fi o veste bună pentru profesori, va cunoaşte şi el o reformă destul de consistentă, ceea ce prin redistribuirea resurselor în acest domeniu se poate realiza o strategie de repunere pe un nou făgaş.

Totuşi pentru că Saturn înseamnă şi restricţii, pe nivelele de Vicii cei care ocupă anumite posturi în domeniile amintite s-ar putea datorită Obscurităţii în intenţii şi Mândriei deşarte să obstrucţioneze multe dintre activităţile/reformele necesare în domeniile acestea. Cei care înţeleg faptul că fără schimbare şi înnoire nu se poate merge mai departe vor pune în aplicare calităţile lor la modul practic, astfel încât Idealismul şi Dibăcia să aducă mai peste tot în prim plan oameni capabili, care să răstoarne inerţia celor care nu înţeleg că e vremea pentru lucruri noi.

În ceea ce-i priveşte pe cei care pot manifesta Virtuţile, aceştia vor putea lucra la modul Invizibil adică neştiuţi, cu ajutorul Luminii, pentru a determina acele schimbări necesare. Iar aceştia s-ar putea să ocupe funcţii prin nivelele superioare din instituţii şi ministere. Căci retrogradarea lui Saturn, deşi limitează prin specificul său, oferă în acelaşi timp şi soluţia, şi posibilitatea aplicării acelor norme, legi, reguli, regulamente care n-au putut fi aplicate lunile anterioare când Saturn se afla în deplasare directă.

Deci din 5 aprilie până pe 24 august vom asista la o reevaluare de priorităţi în domeniile menţionate, pe parcursul celor 5 luni fiind posibil de aplicat reformele necesare. În plan personal Saturn vine cu restricţii la nivel de dezvoltare personală indiferent că e vorba de afaceri, proiecte, alte activităţi desfăşurate cu familia sau prietenii, dar nu pune accentul pe limitare, cât mai mult pe o unidirecţionare clară şi concretă pentru fiecare în parte, în funcţie de lecţia karmică personală.

Pentru foarte mulţi la nivel personal se va încheia un ciclu relaţional pentru a face loc altuia. Este foarte probabil ca unele relaţii să fie schimbate cu altele. Profesori  de orice materie dar îndeosebi de istorie şi geografie, doctori, funcţionari publici, administratori din orice domeniu, istorici, arhelogi, muzeografi, academicieni, cercetători, mari oameni de afaceri, toţi vor avea aceste schimbări în plan personal. Resursele financiare proprii se vor modifica spre o mai bună gestionare a lor.

Cei care lucrează în poliţie, jandarmerie şi alte structuri similare fie vor schimba locul de muncă, fie vor fi nevoiţi să-şi restrângă aria de activitate. Toate tipurile de restricţii pe care le va aduce Saturn retrograd în cele 5 luni vor conţine soluţiile de rezolvare la problemele cu care karmic se va confrunta fiecare la nivel personal.

Tocmai de aceea, conform caracteristicilor Cheilor 11 şi 26, retrogradarea saturniană permite un mare salt în conştiinţă în baza lucrului cu lumina şi a conexiunii cu divinul prin intermediul propriei conştiinţe. Mulţi nu vor avea banii trebuincioşi unor chestiuni de care se ocupă dar vor constata că primesc tot ajutorul de care au nevoie.

Mulţi vor câştiga procese pe care le credeau pierdute. Alţii îşi vor schimba total modul de viaţă. Toate acestea pentru că Saturn preia energiile lui Ophiucus şi le redă prin intermediul lecţiei karmice personale care, dacă este înţeleasă şi asimilată, va aduce celor care reuşesc să folosească pozitiv perioada de retrogradare saturniană rezultate neaşteptat de bune şi surprinzătoare.

Ca urmare, analizaţi informaţiile prezentate în acest al doilea episod şi corelaţi-le cu aspectele şi caracterisicile Cheilor Genelor, pentru că acestea ne vorbesc despre acele informaţii existente în ADN-ul propriu și care, prin combinația cu ceea ce ne spun planetele retrograde, vor contura multe dintre evenimentele personale sau colective pe care le traversăm cu toții în prima parte a anului cel puțin.

În numărul următor ne vom ocupa de celelalte planete retrograde respectiv Uranus, Neptun şi Pluton, acestea din urmă influenţând cu preponderenţă a doua parte a acestui an.

Deblochează-ţi Scopul Superior Ascuns În ADN.

>>Programează aici o şedinţă.

Următorul episod<< Horoscop 2017 în combinaţie cu Cheile Genelor – IHoroscop 2017 în combinaţie cu Cheile Genelor – III >>

7 COMENTARII

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?