Sănătate de la natură – Iarna şi alimentele Yang
© CC0 / Pixabay

Bucuraţi-vă de toate aceste elemente Yang pe durata sezonului rece care este o expresie energetică Yin.

Sezonul rece a venit şi odată cu el riscul la care cu toţii ne expunem: frigul. Gripele, virozele, răceala, reumatismul, bronşita şi alte afecţiuni pe care le putem întâlni în timpul sezonului rece sunt dezechilibre care ne pot afecta în mod major starea de sănătate, dacă nu luăm măsurile corespunzătoare din timp.

Pentru că vorbim de frig adică stare a energiei Yin, ce poate afecta echilibrul nostru, să luăm în considerare faptul că este foarte necesar să contrabalansăm energia Yin a frigului cu o energie Yang pe care o putem găsi în alimente.

Desigur că pe timpul iernii legume şi fructe proaspete ca în timpul verii nu prea găsim, deoarece majoritatea sunt aduse la noi din import, iar cele de solarii nu au savoarea şi consistenţa celor de grădină care ies primăvara şi vara. Se pare că există şi în privinţa asta un secret al naturii, căci de exemplu o roşie care se coace la vremea sa vara conţine mult mai multe elemente nutritive decât o roşie cultivată iarna în solar, deşi şi acesteia i se acordă aceeaşi îngrijire ca roşiei de vară.

Să vedem acuma ce legume, fructe, ce plante de leac şi ce alimente – mai ales naturale – de tip Yang putem consuma pe timpul iernii şi pe care le putem găsi la piaţă sau în magazinele de legume şi fructe.

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?