Atunci când identitatea noastră este lezată, acesta este indiciul faptului că în lumea noastră interioară, pe unul dintre corpurile subtile, s-a produs o pierdere sau o decalibrare.

Ai început să citești acest articol… Bun, acum oprește-te puțin și gândește-te la tine. Cine ești tu? Ce-i cu tine pe lumea asta? De ce te numești cum te numești? De ce trăiești lângă oamenii din familia ta și nu sunt alții în locul lor? De ce arăți așa cum arăți și de ce te porți așa cum te porți? Există o listă atât de lungă de întrebări despre tine, încât te-ar apuca seara, și te-ar apuca frământările, dar nu ăsta este scopul articolului.

Ați putut înțelege din primele două episoade că identitatea, pe cât de bună este deoarece îți permite să fi o persoană liberă și independentă, poate pune probleme la fel de mari precum pierderea memoriei. V-ați gândit vreodată că atunci când noi exprimăm propriul nume într-un context dat, se pun în mișcare zeci de mecanisme cerebrale, enzimatice, hormonale, electrice la nivel celular și așa mai departe, încât se petrece o adevărată operațiune la interior într-un asemenea moment? Sau ori de câte ori noi ne uităm în oglindă când mergem la toaletă, fie și pentru că ne spălăm pe mâini, și preț de câteva clipe ne uităm în oglindă, deja un gest reflex întipărit în memoria noastră și în conștiință încă din vremea copilăriei, și nu realizăm că de fiecare dată când ne uităm la noi în oglindă în interiorul nostru au loc multe procese, pe care nici nu le băgăm în seamă.

Vă dăm un exemplu…

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

Următorul episod<< Identitatea, sursa dezechilibrelor (II)
Acest articol face parte 3 din 3 seria Identitatea, sursa dezechilibrelor
5 1 votează
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile