S-a format un fel de cultură deformată în jurul lui Iisus care a pătruns în conștiința multor oameni, una dintre ele fiind ideea că dacă nu-l accepți pe Iisus ca fiind Salvatorul Suprem ești condamnat pe vecie.
Am văzut de curând secvențe din filmul “Iisus din Nazaret” și mi-am dat seamă că în film, și în general în povestea vieții lui Iisus, ne este prezentată o variantă mistică a misiunii sale pe Pământ. Dacă ar fi să estimez, aș spune că aproape jumătate din viața lui reală este ciuntită. Cu toate că te poți conecta la simplitatea, bunătatea și înțelepciunea lui Iisus, de multe ori viața lui, așa cum a fost prezentată de scripturi și filme, îți lasă impresia de “credință oarbă”, fără pic de știință și cunoaștere. Misiunea lui Iisus a fost atent plănuită și supravegheată de mulți maeștrii spirituali, doi dintre cei mai importanți fiind chiar mama lui și Maria Magdalena. Însă s-a creat această idee cum că doar Dumnezeu te poate alege să devii Fiul său. Altfel îți va fi tare, tare greu, să ajungi un om precum Iisus Hristos.
„Cunoaşteţi adevărul şi adevărul vă va face liberi!”, întrebarea e, care adevăr?
Iisus a fost o persoană reală. Bineînțeles că nașterea și moartea sa au fost un pic diferite față de ceea ce s-a povestit, dar a fost un suflet iluminat. Învățăturile și miracolele sale au inițiat în lume o nouă dispensă. A vorbit despre unitate și despre faptul că oricine poate vorbi direct cu Dumnezeu. A spus, “Puteți face exact ce fac și eu!”, și acesta este mesajul tuturor maeștrilor… măiestria se află în interiorul fiecăruia. Cu siguranță dacă vreți să aflați mai multe despre istoria lui Iisus, ea se află în alte scrieri și mai puțin în scripturi.
Dacă simți că Iisus ar fi avut o conștiință mai specială, precum mulți dintre copiii născuți în prezent, ai dreptate. ADN-ul său n-a avut aceleași restricții pe care le avem mulți dintre noi, iar straturile sale astrale din ADN (straturile care răspund la alte mișcări energetice planetare) au fost într-un fel nule sau neutre.
Important e că Iisus știe despre iubirea ta. Precum noi toți, El este multidimensional, ceea ce înseamnă că energia Hristică întrupată în cel pe care îl numim Iisus, poate să fie în mai multe locuri deodată! E un fel de Moș Crăciun, doar că noi toți purtăm acel spirit!
Eliberarea spirituală nu înseamnă să urmezi orbește o altă ființă sau entitate. E despre a ști că Dumnezeu se află în interiorul tău și că tu, faci parte din planul Său etern. Iisus, precum și alții ca el, nu numai că ne-au lăsat mesaje de împuternicire, dar au mers alături de noi pentru ca orice om să vadă cu ochii lui ceea ce a spus că se poate face.
Însă trebuie să fim atenți. Prin intermediul unor metode media s-a format această cultură deformată în jurul lui Iisus care a pătruns în conștiința multor oameni, una dintre ele fiind ideea cum că dacă nu-l accepți pe Iisus ca fiind Salvatorul Suprem ești condamnat pe vecie. Oamenii au avut întotdeauna grijă să se separe prin intermediul convingerilor lor. L-au vârât și în politică. Au făcut din Iisus un personaj lipsit de orice bucurie, bazat pe mitologie mai degrabă decât pe istorie reală și care printr-un efort dramatic, ne-a îndemnat din nou la suferință și victimizare. Nu spun că n-a avut și el partea lui de suferință, dar a știut în ce se bagă, și-a cunoscut menirea. Nu-i ușor să vezi cum ești condamnat pentru simplul fapt că vorbești despre iubire! Dar MESAJUL SĂU A FOST DESPRE SACRIFICIU ȘI NU DESPRE SUFERINȚĂ, deși adeseori cei doi termeni sunt asociați. Sacrificiul înseamnă să pui nevoile celorlalți mai presus de nevoile ego-ului. Făcând acest lucru, realizezi treptat că nevoile celorlalți sunt de fapt nevoile tale reale. Fără iubire, cunoaștere și înțelepciune, apare suferința!
Sacrificiul înseamnă să pui nevoile celorlalți mai presus de nevoile ego-ului.
Există oare vreo doctrină mai superioară decât adevărul că divinitatea se află în interiorul fiecăruia? Numai dacă ne revendicăm acest adevăr ne vom ridica deasupra mocirlei, deasupra celor ce vor să ne convertească, să ne blesteme, sau să ne omoare familia pentru că nu urmăm ceea ce cred alții că e mai bine. Aceasta este bătălia dintre vechea energie și noua energie. Și tu te afli în această bătălie, și este doar un început care-ți va aduce la suprafață următoarele întrebări ce îți vor dărâma zidul indeciziilor despre propria ta spiritualitate:
De ce m-am născut și care este menirea mea?
Dacă Dumnezeu ne-a creat din iubire, de ce există suferință?
Cât de distorsionate ne sunt scripturile?
Cunoaștem noi suficient?
Se poate ca Dumnezeu să fie mult mai măreț în realitate?
A venit timpul să aflu și altceva?
Haideți să medităm împreună la aceste întrebări.
Aminom