Iisus
Giulgiul din Torino: fotografie a feței şi reconstituirea.

Mitul existenţei lui Iisus, contestat vehement până la apariţia tehnologiei moderne, este acum transformat în Adevăr care adaugă autenticităţii Noului Testament o incontestabilă valoare.

Nimeni n-a zguduit istoria întregii lumi aşa cum a făcut-o Iisus! Şi spun asta deoarece întreaga lume, indiferent de vechile calendare pe care le aveau unele naţiuni din diferite părţi ale lumii, se raportează azi la acelaşi calendar care împarte istoria lumii în două perioade: înainte de Cristos şi după Cristos.

Acesta este reperul fundamental pentru întreaga civilizaţie umană din prezent.

Deşi la vremea respectivă a fost aşteptat de către iudei ca şi Mesia, pentru a elibera poporul evreu de sub dominaţia romanilor, nimeni n-a înţeles că de fapt Iisus venise ca să-i elibereze pe oameni de doctrinele religioase. Căci oamenii acelor vremuri, mai ales acolo în Ierusalim, acordau prea multă importanţă literii Legii, cum se spune, şi mult prea puţin spiritului Legii. Dar dincolo de asta haideţi să vedem nu dacă noi credem că Iisus a existat cu adevărat,  ci care este adevărul despre El dacă a existat în realitate.

Paradoxul este că deşi lumea ştiinţifică l-a contestat pe Iisus vreme de decenii, chiar şi după analiza minuţioasă a giulgiului de la Torino, toată activitatea inclusiv cea ştiinţifică se ghidează cronologic după Anul 0, considerat anul în care s-a născut Iisus.

Mulţi au contestat chipul de pe giulgiu, dar tot ştiinţa vine şi desluşeşte dintre meandrele istorice ale giulgiului adevărul, pentru a ne lămuri că totul s-a întâmplat la modul cel mai real.

CONȚINUT DEDICAT ABONAȚILOR

3 COMENTARII

 1. Buna seara ! Foarte interesante publicatiile dumneavoastra ! Mi-ar placea sa le citesc in intregime!Cum as putea ? Multumesc cu recunostinta!

  • Multumim frumos, ne bucuram ca va place. Pai puteti sa cumparati revista la bucata (8 lei) sau sa va abonati pe un an (120 lei cu tot cu transport). Varianta Golden implica si abonament si acces pe site la acelasi pret.

   >>https://revistacosmos.com/abonament/

   Cu drag,
   Noi cei din Cosmos

   P.S. Daca aveti nelamuriri nu ezitati sa ne contactati!

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?