Se pare că PRIMUL lucrul pe care trebuie să-l faci pentru a deveni un creștin adevărat este să RENUNȚI la creștinism.

Biblia este o carte uimitoare.

Dac-o citești ad-literam, ai șanse foarte mari să te PROSTEȘTI.

În schimb, dacă știi s-o DECODIFICI în mod corect, ajungi la niște adevăruri universal valabile, care te vor ILUMINA.

luăm ca exemplu povestea lui Iisus Christos, un personaj care se încăpățânează să mai vină a doua oară, deși este așteptat într-un mod pueril de o droaie de credincioși, în speranța că va veni cineva să-i șteargă la fund. Dacă te îneci și nu-i nimeni prin preajmă să te salveze, ce faci? Nu încerci să dai din mâini?

Găsești un “Iisus” CAM PESTE TOT.

În cartea lui Francesco Carotta apar similarități izbitoare între povestea lui Iisus Cristos și povestea lui Iulius Caesar.

Ambii TRĂDAȚI, fără niciun câștig real față de conspiratorii lor, atât Brutus cât și Iuda sfârșind la scurtă vreme. Există într-adevăr câteva nuanțe importante între cei doi, cum ar fi crucificarea (Iisus) și înjunghierea (Caesar), precum și procesul de judecată al celor doi, însă structura de bază a pasiunilor este identică, fiind împărțită în șase acte.

În timp ce Caesar a fost ridicat la zei, Iisus s-a ridicat la ceruri.

Apoi cum se face că ambele calendare Iulian și Gregorian au început cam în aceeași perioadă cu Iisus și Caesar?

Vedem această poveste a personajului istoric “Iisus Christos” repetându-se și în alte mitologii:

Osiris în Egipt,

Hesus la Celți,

Mithra în Persia,

Prometheus la Greci.

Îl vei găsi pe Iisus în Peru,

Îl vei găsi în Mexic,

Îl vei găsi chiar și în Japonia, unde are și-un mormânt cu cruce!

Toți aceștia sunt considerați “fii de dumnezei” având la bază o “MISIUNE” de sacrificiu și salvare.

Alvin Kuhn relatează în cartea sa: “Cine este acest Rege al Gloriei? Un studiu critic al tradiției Hristos-Mesia”, cum că evangheliile nu sunt și n-au fost niciodată istorii.

DACĂ AR FI EXISTAT cu adevărat acest PERSONAJ numit “Iisus Christos”, te-ai fi așteptat ca evreii să fi scris mai mult despre el, având în vedere că iudaismul se învârte în jurul conceptului de “Mesia”, cuvânt preluat de la romani, din vechea limbă proto-latină și care înseamnă în realitate Eu Sunt.

Philo din Alexandria, contemporan cu Iisus, a lăsat lumii volume întregi de cunoaștere spirituală scrisă fără să menționeze ceva de Christos.

Deci până la urmă, care-i treaba cu această PoVeste care se tot repetă?

Evangheliile sunt BASME, dar asta nu înseamnă că sunt false.

Aceste mitologii CONȚIN ADEVĂR COSMOLOGIC și contează foarte mult cum le interpretezi.

Majoritatea oamenilor nu-l cunosc direct pe Christos.

Îl cunosc doar prin intermediul bisericilor. Nu contează că ești mormon, adventist, penticostal, martorii lui Iehova, prezbiterian, catolic, ortodox, doar tu vei fi salvat și restul… vor ajunge în “IAD”!

Și culmea, fiecare organizație are propriile sale reguli!

Și până la urmă, care este Christul cel adevărat?

Toate aceste denominații creștine sunt în-REGIS-trate (predate REGELUI) conform actului 501(c) ca și organizații NON-PROFIT scutite de taxe. Nu-i așa că-i frumos regatul ăsta divizat a lui Christos? Toți acești credincioși pot fi oameni de treabă, dar pentru că nu vor să se conecteze în mod conștient la Sursa Dumnezeu, asta îi prostește.

Se pare că PRIMUL lucrul pe care trebuie să-l faci pentru a deveni un creștin adevărat este să RENUNȚI la creștinism.

“Cunoașteți adevărul şi adevărul vă va face liberi.”

Dar, CE ESTE ADEVĂRUL ?

Adevărul, în primul rând, se sprijină pe EL ÎNSUȘI.

Adevărul înseamnă CUNOAȘTERE directă PRIN EXPERIENȚĂ, de aceea n-are nevoie să fie apărat de teorii și explicații nesfârșite.

Putem compara adevărul c-o entitate vie și conștientă, care respiră, vede tot și simte tot. Mulți oameni cred că știu adevărul, dar nu-l știu. Perpetuarea zvonurile, minciuna amestecată cu adevăr sau opiniile sunt un exemplu bun de pseudo-cunoaștere și “adevăr second-hand”. Adevărul înseamnă cunoaștere directă și este Primul Principiu al Creației. Totul începe și se termină cu Adevărul, iar minciunile sunt undeva la mijloc.

Biblia este mai degrabă un pastel decât o fotografie modernă. Dumnezeu vrea să ne trezim, să ajungem ÎNAPOI la Sursa Iubirii Sale. Christul pe care tot îl așteptăm, SE AFLĂ ÎN NOI. Este o CONȘTIINȚĂ care așteaptă să se întrupeze în corpul nostru și să fie EXPRIMATĂ în lume.

De altfel, ca și tine, consider C-A EXISTAT UN OM care a întrupat acest principiu cosmic al adevărului și iubirii, aici pe Pământ.

Cu siguranță AU FOST ȘI VOR MAI FI !

Aceasta este Buna Vestire și SINGURA veste care chiar contează!

A Doua Venire este venirea Conștiinței Christice în Templul NOSTRU, în FIZIOLOGIA NOASTRĂ și da, este nevoie de CULTIVAREA VIRTUȚILOR UMANE pentru acest proces, însă totul este mult mai aproape decât credem!

5 4 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile