Învățăturile lui Iisus sunt în mare parte intacte. Provocarea constă în decodificarea pildelor și învățăturile Sale.

Iisus nu ne cere niciodată să ne închinăm Lui. Ceea ce ne cere El, este să-L urmăm – să facem lucrurile pe care le-a făcut și El – să devenim ca El.

Vă vine să credeți sau nu, Iisus este considerat de multă lume ca fiind unicul Fiul a lui Dumnezeu, dacă nu chiar Dumnezeu în persoană. Istoria ne arată că legendele despre Iisus au fost întâlnite și în alte culturi, cu câteva mii de ani în urmă, chiar și înainte de creștinism.

Iisus a fost o ființă umană, la fel ca noi toți. Cum? Poftim? Iisus a fost o ființă umană? Evident c-a fost un spirit evoluat, un suflet bătrân; o Sămânță Stelară – așa cum sunt multe alte suflete venite acum pe Pământ, pentru a ridica nivelul de conștiință – dar acest lucru nu schimbă cu nimic faptul c-a trăit ȘI ca om.

Deși această idee pare o erezie, este, de asemenea, și un punct de plecare critic atunci când vorbim de evoluție spirituală personală. Dacă Iisus este cu adevărat singurul Fiu a lui Dumnezeu sau Dumnezeu coborât pe Pământ, de ce sunt ignorate învățăturile sale în favoarea învățăturilor lui Pavel, de exemplu? Răspunsul ar fi acesta: Iisus vorbea în pilde și parabole, pe când Pavel comunica într-un limbaj simplu. E mult mai dificil să decodifici o expresie alegorică decât un mesaj simplu. Nu înseamnă că un mesaj este mai bun ca celălalt, înseamnă că pe cât de greu este să vorbești în pilde, pe atât de greu este să le decodifici corect.

De ce să nu recunoaștem? Ideea cum că Iisus este unicul Fiu a lui Dumnezeu și singura cale de salvare, a oferit multă putere arhonilor prin intermediul instituțiilor ecleziastice. Se știe că din cauza fricii, oamenii devin credincioși într-un mod forțat. Sunt în stare să creadă și să respecte orice li se cere din afara lor. O bună parte din această karmă o plătește biserica prin prigonirea creștinilor. În prezent, biserica nu mai are putere nici să mintă, dar nici să-i apare pe cei nevinovați. O doctrină simplă, bazată pe iubire, nu era atât de spectaculoasă, nu aduna atât de mulți adepți și nici nu crea dependență. A fost nevoie de introducerea „programului de salvator” din Noul Testament în combinație că Vechiul Testament. Iisus te iubește atât de mult, încât a murit să te salveze pe tine. Nu ți s-a spus niciodată de ce sau de cine? Probabil de păcate și se știe că zeul Jehovah, din Vechiul Testament, este mai răzbunător de fel. Chestia asta funcționat 2000 de ani! Problema e că atunci când ai un salvator, ai în general și-o victimă… 

Dintr-un anumit punct de vedere, Iisus chiar ne-a salvat. Dar nu suferind în locul nostru, ci oferindu-ne cunoaștere. Realitatea este că Iisus a trăit experiența a ceea ce înseamnă să fii OM. A fost instruit în tradiția Școlilor de Mistere din timpul său (Egipt, India și Israel). Rezultatul instruirii sale în cadrul acestor școli a fost reamintirea Akashicului său personal. Fără îndoială că a fost un spirit evoluat, dar la această lucrare au participat și alți maeștri spirituali. Aceasta este adevărata Veste Minunată din Evanghelii! Dacă un singur om se poate ridica la nivelul lui Iisus, în timp, vom reuși cu toții. Dacă Iisus poate deveni unul cu Dumnezeu, atunci, sunt șanse să atingem și noi acel nivel de evoluție.

De-a lungul învățăturilor, Iisus nu ne cere niciodată să ne închinăm Lui. Ceea ce ne cere El, este să-L urmăm – să facem lucrurile pe care le-a făcut și El – să devenim ca El. De aceea în Evanghelia după Ioan, El ne spune că alții vor veni după El și vor face lucrurile pe care El le-a făcut – ba chiar mai mult decât atât! Dintr-un anumit punct de vedere, Iisus a înțeles că nu este unic. Surpriză! Iisus nu a fost singurul care a absolvit nivelul cel mai înalt al tradițiilor școlilor de mistere. A intuit că la un moment dat, în istorie, și alții vor atinge un nivel spiritual la fel de înalt prin devotament și disciplină. El a înțeles potențialul inimii umane. Probabil că lumea ar fi înțeles mult mai devreme toate aceste învățături dacă nu ar fi fost distrus Templul lui Serapis și biblioteca din Alexandria. Un act de vandalism care a marcat în istorie persecuția gnosticilor și distrugerea unui sistem de cunoaștere, lipsind lumea de o înțelegere profundă și reală a spiritualității și de realizarea propriului potențial ca ființe umane.

E clar că putem folosi învățăturile lui Iisus ca pe o cale către o înțelegere mai profundă a cine și ce suntem cu adevărat. Învățăturile lui Iisus sunt în mare parte intacte. Provocarea constă în decodificarea pildelor și învățăturile Sale. Informația este gratuită, cunoașterea costă. Prețul real care trebuit plătit, așa cum ne-a spus și Iisus, constă în efortul și devotamentul de a învăța și de a avea bunăvoință. Care este stilul tău unic de spiritualitate? Cum îi vei trezi pe ceilalți?    

Un lucru este esențial: suntem Lumina lumii. Lăsați Lumina să strălucească! Eu sunt Calea, Adevărul și Viața!

5 3 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
Ivan

E adevărat ca nu ne a învățat sa ne rugam lui ci Tatălui…

Bilisica Aurel Romeo

Sunteți cei mai buni

. La mulți ani cu sănătate….

suciu Marcel

rezonez întru totul si particip la ridicarea nivelului de conștiință colectiv și la ieșirea oamenilor din vechile tipare de gândire…dar toate la timpul lor !