Când vom conștientiza că respirăm, ne vom și exprima corect din toate punctele de vedere
Timp estimat de citire: 3 minute

Între ceea ce gândim și ceea ce exprimăm, este o diferență enormă de sens și cauzalitate. E ca și cum respirăm dar nu conștientizăm că respirăm.

De multe ori majoritatea dintre noi au auzit expresii de genul „Îți vreau binele!”, „Lasă că te știu mai bine decât te știi tu!”, ori „Pun pariu că….” și altele fel de fel, cu referire la situația respectivă.

Marea majoritate a oamenilor nu sunt atenți însă la ceea ce exprimă, și asta este una dintre chestiunile care determină, fără ca lumea să-și dea seama, consecințe asupra mediului social și ambiental. Mai sunt și situații în care unii, aflați pe stradă prin fața magazinelor, își exprimă opinia față de un cățel care-și așteaptă stăpânul legat în fața vreunui magazin sau un alt cățel care trece împreună cu persoana căruia îi aparține și-și face o parte din nevoi pe trotuarul din fața magazinului. Față de opinii de acest fel exprimate, sunt alte persoane care dau replici acide, de genul: „… ce te „beeep” grija de cățelul meu?” sau „ce te interesează ce face cățelul meu?” Asta arată foarte clar că lumea, indiferent că e țăranul de la taraba din piață, ori intelectualul din blocul unde locuiești, habar n-are ce scoate pe gură. Iar asta este precum Iisus spunea acum 2000 de ani: „Nu ceea ce intră în gură îl spurcă pe om, ci ceea ce iese din gură, aceea îl spurcă pe om”.

În privința a ceea ce spun mulți, mai ales în domeniul familial, prin expresia Cum să nu vrei asta? Că doar îți vreau binele!, putem înțelege că în realitate, persoana care exprimă asta nu realizează că, cere universului să primească binele celeilalte persoane. A vrea binele celuilalt, fără să conștientizezi asta, înseamnă că atentezi la binele său, că-l vrei pentru tine, nu pentru persoana cealaltă. Altceva e să exprimi așa ceva sub forma „îți doresc să ai parte de binele cel mai înalt”. Sensul și întreaga încărcătură energetică se schimbă total când schimbăm topica frazei. Este foarte important deci să fim foarte atenți la cuvintele pe care inițial le avem la nivel mental, și apoi le exprimăm verbal.

Sensul și întreaga încărcătură energetică se schimbă total când schimbăm topica frazei.

De aceea și repet acest aspect explicat, este fundamental să realizăm ce cuvinte rostim atunci când vrem să ne exprimăm o opinie, nu contează care e aceea și pentru ce anume. Și pentru că tot suntem la acest capitol, amintesc exprimarea șefului statului, folosită chiar anul trecut: statul român a eșuat în misiunea sa fundamentală de a-și proteja cetățenii. Sigur că poți spune despre un vapor sau o ambarcațiune, sau o acțiune singulară că eșuează, dar nu poți afirma că o întreagă structură statală a eșuat. Dacă ar fi fost așa ar fi însemnat că în România chiar nu ar mai funcționat absolut nimic. Referirea era la protecția cetățenilor. Să fim protejați? Față de ce? Iată cum o frază alarmistă și catastrofică în dorința de a impresiona, strică întregul tablou al unei instituții prezidențiale, reprezentată prin personajul respectiv. Și dacă la un asemenea nivel, la care avem pretenții că de aia e funcție prezidențială, se întâmplă asemenea gafe lingvistice, ce să mai spunem de omul de rând? Dar problema care se pune nu e felul exprimării, ci faptul că în urma unor asemenea gafe comunicaționale, lumea preia informațiile respective, și odată ce acestea ajung în mintea locuitorilor acestei țări, la nivelul câmpului mental colectiv, aceste distorsiuni acționează fără ca lumea să realizeze acest lucru. Ori așa ceva denotă o lipsă de conștientizare, ceea ce duce la o iluzie a ideii că suntem civilizați ca oameni.

Bineînțeles că panoplia unor asemenea greșeli de exprimare este vastă, și cred că există și la cetățenii din multe alte țări, nu doar la noi. Și așa stând lucrurile, ar trebui să ne dea foarte serios de gândit de ce încă nu suntem contactați oficial de alte civilizații mult mai evoluate decât noi. Pentru că, între ceea ce gândim și ceea ce exprimăm, este o diferență enormă de sens și cauzalitate. E ca și cum respirăm dar nu conștientizăm că respirăm. Abia când vom conștientiza că respirăm, abia atunci ne vom și exprima corect din toate punctele de vedere.

Articolul precedentRețeaua Lucrătorilor în Lumină (IV)
Articolul următorRăzboiul Minții, Pacea Sufletului
Scriitor şi pasionat de neconvenţional, îşi păstrază anonimatul în continuare folosind o atitudine efervescentă pentru a pune în mişcare energia exploratoare a minţii umane, imprimând astfel în subtil nevoia de a găsi răspunsuri existenţiale.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
liliana
liliana
4 luni în urmă

… pt ca art. este despre ce gandim si CE exprimam, imi permit sa atrag atentia ca NU EXISTA SEF AL STATULUI ci presedinte!… in rest? numa’ de bine, va urez!