Iluzia civilizaţiei
© Familia Simpson

Cu certitudine comportamentul agresiv a fost introdus prin inginerie genetică de către reptilieni.

Chiar dacă dispunem la ora actuală de tehnologie care ne permite în câteva secunde să vorbim cu cineva aflat la mare distanţă, ori să vizionăm tot felul de documentare şi emisiuni în direct din ţări îndepărtate, încă ne aflăm într-un stadiu insuficient de evoluţie.

Spuneam în numărul trecut al revistei că, atunci când în hipermarketurile din Occident sunt promoţii cu reduceri masive de preţuri, lumea se comportă total sălbatic şi imaginile cu asemenea scene stau drept dovadă pentru oricine.

Problema care se pune este următoarea: dacă majoritatea acelor oameni au un nivel de educaţie şi intelectual conform pregătirii profesionale obţinute, ceea ce presupune un comportament civilizat, atunci de ce când sunt asemenea promoţii latura educaţiei şi a bunului simţ dispar complet?

Am văzut oameni în magazinele americane care pur şi simplu s-au bătut pentru un acelaşi televizor sau alt obiect electronic vândut cu mare reducere!

Oameni de altfel bine îmbrăcaţi despre care n-ai fi zis nicio clipă că se pot comporta într-un asemenea mod.

Şi atunci ne întrebăm care este partea cea adevărată din fiinţa umană?

Cea sălbatică şi agresivă care stă mereu la pândă în umbra inconştientului sau cea educată care datorită cunoştinţelor dobândite este capabilă să ţină „bestia” (comportamentul agresiv adică) în cuşcă?

Este dificil de răspuns la o asemenea întrebare pentru că ambele laturi îşi au originea în ADN.

Orice ce întâmplă în fiinţa umană îşi are punctul de pornire de la nivelul ADN-ului şi se stochează tot în ADN.

Însă ar fi interesant de analizat, fie şi foarte pe scurt, ce se întâmplă de latura educată este detronată instant, în asemenea circumstanţe, de cea agresivă?

Pentru că dilema este la fel ca la cea cu oul şi găina, care a fost mai întâi?

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.
Următorul episod<< Iluzia civilizaţiei – IIIluzia civilizaţiei – IV >>

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?