Un film în care omenirea e luată de fraieră...

În cadrul acestui film global, națiunile lumii sunt pe post de figuranți, și la fel ca în orice alt film, figuranții nu contează.

Miliarde de ființe umane se trezesc în fiecare dimineață, fiecare dintre ele având propria linie temporală în care sunt incluse toate activitățile pe care le vedem pe planetă, în orice zonă unde omenirea a amplasat localități mai mici și mai mari.

Încă din străvechime, poate chiar din vremea atlanților, fiecare regat a avut propriile sale reguli. De obicei aceste reguli erau cam aceleași în fiecare regat, deoarece este mintea umană care născocește astfel de chestiuni. Însă în fiecare regat lucrurile se petreceau altfel decât la vecini, și de aceea uneori se porneau războaie între diferite regate, nu doar pentru presupusele bogății pe care le-ar fi avut țara vecină, cât pentru ideea că într-o zi regele din altă țară ar fi venit cu război să cotropească. Cam așa a fost aproape toată istoria omenirii până în prezent. Doar că acum în epoca modernă, multe regate devenite state sunt aliate, și vedem cum acest conflict între 2-3 regate cum era în vechime, se duce acum la un alt nivel, când grupuri de țări se aliază între ele contra altui grup de țări care au interese diferite de ale primului. Și sunt multe grupuri alcătuite din multe țări, la ora actuală peste tot în lume, tocmai de aceea putem spune că fiecare grup își formează scenariul său pe baza căruia acționează apoi contra altor grupuri de țări. Sunt un fel de mega-regate care continuă să se bată între ele… pentru ce…?

Actualmente, fiecare dintre aceste grupuri se comportă precum scenariștii care lucrează la scenariul unui film pe care vor să-l facă împreună cu regizorii. Americanii împreună cu aliații lor au propriul scenariu, după care fac „filmul” – vezi situația din Ucraina, rușii de asemenea au scenariul lor după care „filmul” Ucraina ar trebui să se deruleze ca scene și „actorie” într-un alt mod decât cel al americanilor. Chinezii au de asemenea scenariul lor, după care vor să facă „filmul” altfel decât rușii și americanii. Și tot așa. Asistăm la un fel de întrecere de-a cine face cel mai bun film, cu cel mai bun scenariu. Întrebarea care se pune ar aceasta: cine naiba le-a cerut tuturor acestor grupuri, și celor mai mici sateliți ai acestora, să pună în mișcare asemenea scenarii? Pentru că filmul la care asistăm, la propriu de un an încoace în partea asta de Europă, este dirijat și vrut cu orice preț de cineva. Poate un alt grup aflat peste toate cele enumerate. Poate grupul bancherilor, care dispune de sume imense pe care și le permite să le arunce în joc, doar pentru a se uita la acest film deja aflat în derulare. Un film în care omenirea e luată de fraieră, și în care actorii principali – aceste grupuri de state – unii sunt „băieții buni” și ceilalți „băieții răi”, pentru că întotdeauna trebuie să fie o astfel de miză. În cadrul acestui film global, națiunile lumii sunt pe post de figuranți, și la fel ca în orice alt film, figuranții nu contează. Doar cei din rolurile principale și secundare. Pe care-i știm deja și i-am enumerat. Și ei cred că acest film se poate juca la nesfârșit, deoarece bancherii au bani la discreție și totul se poate derula doar așa cum vor ei. De aceea îi deranjează foarte mult Dezvăluirile venite din partea celor care sunt grupați sub denumirea Mișcarea de Rezistență. Într-un astfel de scenariu, Mișcarea de Rezistență sunt asemenea rebelilor care luptă pentru toată lumea, pentru a scăpa omenirea de „băieții răi”, dar acești rebeli sunt în minoritate deocamdată, în raport cu celelalte grupuri, inclusiv la nivel de logistică.

Așadar civilizația umană este un fel de film care se joacă, cu urmăriri, cu vendete, cu victorii și înfrângeri de-o parte și de alta, și care la un moment dat, ar trebui să aibă un final. Întrebarea care se pune în acest caz este: se va termina exact ca într-un film, cu happy-end indiferent de pierderile și dramele de rigoare? Sau se va termina cu un suspans care va cere un logic ”A fi continuat?”

Articolul precedentStările alterate ale conștiinței
Articolul următorRevista COSMOS Nr. 186 – Februarie 2023
Scriitor şi pasionat de neconvenţional, îşi păstrază anonimatul în continuare folosind o atitudine efervescentă pentru a pune în mişcare energia exploratoare a minţii umane, imprimând astfel în subtil nevoia de a găsi răspunsuri existenţiale.
5 1 votează
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile