Sunt oameni la care prostia este mascată sub forma unei atitudini de infatuare, iar asta le cauzează daune morale și pe sănătate, care pot fi ireparabile.

„Știu că sunt prost, dar când mă uit în jur, prind curaj” spunea atât de hâtru bine cunoscutul nostru povestitor Ion Creangă. Asta este deja un fel de etalon pentru cei care încă nu-și cunosc suficient valoarea de sine.

Deși Ion Creangă a trăit în secolul 19, cei ce au citit opera sa au putut constata cât de încărcate de înțelepciune sunt istorisirile sale, la fel ca în cazul lui Caragiale. Ai zice că acești scriitori aveau harul clarviziunii, căci multe din cele scrise de ei, ca și în cazul lui Eminescu, se potrivesc și astăzi în privința felului în care oamenii se poartă și se manifestă.

După cei doi ani de pandemie lumea – cel puțin aici în România – se comportă la fel ca înainte de pandemie. Aceasta, chiar dacă a nemulțumit pe toată lumea prin cerințele impuse uneori de-a dreptul, prin încălcarea chiar a unor drepturi constituționale, a avut rolul ei de a ne semnala anumite aspecte karmice ale societății care nu mai merg, care trebuie schimbate prin reînnoire. Deci pandemia a avut un rol karmic în a ne învăța să ne debarasăm de unele aspecte vechi ale felului nostru de a fi. Faptul că s-a impus purtarea obligatorie a măștii asta a fost cireașa de pe tort, în condițiile în care instinctul fiecărui om îi spunea individului însuși că nu e deloc OK așa ceva, a dus la diminuarea capacității de înțelegere a oamenilor în general, majoritatea după trecerea pandemiei întorcându-se la vechile lor obiceiuri.

Purtarea măștii presupune diminuarea capacității de respirație, pentru că asta se întâmplă în realitate, nu a fost vorba niciodată despre protecția contra agenților patogeni pe durata p(l)andemiei. Cu cât este mai puțin oxigen în circuitul sistemului respirator, cu atât capacitatea intelectuală a minții scade! Sunt studii științifice care demonstrează asta foarte clar! Cu toate acestea, așa cum s-a putut vedea la noi în România pe durata pandemiei, majoritatea celor care au purtat masca a fost de acord cu minciuna că masca i-a protejat. Asta n-ar fi nimic dacă nu s-ar fi înregistrat acele cazuri de deces în urma vaccinării, chiar la persoane care nu au avut nicio problemă de sănătate până în acel moment.

Să ne aducem aminte de reportajele și reclamele de-a dreptul idioate în care au apărut doctori cu specializare pe boli infecțioase, care susțineau cu atâta îndârjire vaccinarea obligatorie încât te întrebi dacă la acel moment mai aveau creier uman în capetele alea sau nu. Oare de ce asemenea persoane, chiar și dintre sportivi de performanță – cum a fost cazul acelei jucătoare din echipa națională de handbal feminin – au decedat la scurt timp după ce s-au vaccinat? O persoană dedicată sportului este una cu un nivel de inteligență peste medie, ca de altfel și din alte domenii unde au existat de asemenea persoane cu un intelect foarte performant care s-au vaccinat, și atunci ne putem întreba dacă într-adevăr dacă erau inteligente, acele persoane, erau și deștepte? Toți cei care, din orice domeniu, s-au vaccinat și mai ales ca Simona Halep care a susținut pe față vaccinarea și acum plătește karmic fiind judecată de către tribunalul independent Sport Resolution din Londra pentru dopaj, plătesc karmic într-un fel sau altul pentru faptul că au susținut vaccinarea!

Cei care au susținut vaccinarea, neînțelegând că pandemia trebuia să ne învețe ceva karmic, au plătit karmic! E absurdă ideea plății karmice? Nicidecum! Amintiți-vă că statisticile oficiale date publicității prin intermediul televiziunii și presei, referitor la câți s-au vaccinat în România, spuneau că doar 30% dintre români s-au vaccinat. Și atunci, dacă vreo 70% au refuzat vaccinarea, și doar 30% s-au vaccinat – printre aceștia numărându-se și persoane cu intelect foarte bun și poziție socială importantă – vom înțelege că acești 30% de „deștepți” sunt în realitate niște oameni lipsiți de deșteptăciune reală, gradul lor de inteligență mimând doar deșteptăciunea. Sunt oameni la care prostia este mascată sub forma unei atitudini de infatuare, iar asta le-a cauzat daune morale și pe sănătate care pot fi chiar ireparabile.

Așadar dragii mei bazați-vă întotdeauna pe instinctul vostru, e mai deștept decât rațiunea și logica, și veți trăi bine și frumos.             

Articolul precedentMisterele Pământului – Lumea uriașilor
Articolul următorSacrificiul celor care fac lucrurile ALTFEL
Scriitor şi pasionat de neconvenţional, îşi păstrază anonimatul în continuare folosind o atitudine efervescentă pentru a pune în mişcare energia exploratoare a minţii umane, imprimând astfel în subtil nevoia de a găsi răspunsuri existenţiale.
5 2 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile