Iluzia civilizaţiei
© Familia Simpson

Libertatea mea se opreşte acolo unde începe libertatea ta. Vi se pare corect enunţul?

Începând cu acest număr am decis ca acest titlu să devină o rubircă permanentă. De ce? Pentru că trăim într-o lume plină de iluzii şi atunci rubrica va avea de fiecare dată câte un titlu.

Titul rubricii din această lună este Drepturi… Libertăţi… Utopii…

Ceea ce vă voi prezenta poate fi considerată o chestiune iritantă, dar vă asigur că îşi are prezentarea jutificată de evenimentele care se petrec succesiv de câteva luni încoace şi la noi în România.

La momentul în care redactez acest articol referendumul pentru familie este pe ultimii metri în ceea ce priveşte pregătirea sa. Care va fi rezultatul? Vom vedea. Însă ideea de bază în toată această nebunie o reprezintă cea legată de drepturi.

Toată lumea vrea drepturi… Drepturi… drepturi… drepturi… de orice fel, oricând şi oriunde…

Noţiunea de drept comportă foarte multe analize, deoarece acest termen fiind legat direct de conceptul democraţiei care este libertatea, definiţia acestor aspecte în acest sens este următoarea: libertatea mea se opreşte acolo unde începe libertatea ta. Vi se pare corect enunţul? Şi clar? Eu cred că da! Libertatea şi dreptul la libertate presupune că omul poate face ce vrea, atâta timp cât nu afectează şi nu lezează libertatea şi drepturile altui om. Până aici e corect. Dar cum vi se pare de exemplu cerinţa tot mai vehementă a unui tip de minoritate, care sub pretextul egalităţii în drepturi încearcă să submineze statul de drept, deci libertatea şi drepturile? Vorbim aici de categoria minoritară a homosexualilor. Ştiu, poate nu vi se pare în regulă subiectul, dar vă asigur că e cât se poate de serios şi mai ales important. Şi veţi vedea de ce.

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

Următorul episod<< Iluzia civilizaţiei – VIIluzia civilizaţiei – VII >>

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?