În căutarea Chivotului Legii
© CC BY / Model Chivotul Legii folosit în filmul "Arca Pierduta", momentan expus la Museul National Geographic din Washington DC / Blake Patterson / Flickr

Aşa cum se întâmplă mai mereu, şi cum nu există secrete absolute, se spune cum că acest Chivot al Legii ar fi undeva în Etiopia, în localitatea Aksum, aşa cum pretinde Biserica Ortodoxă Etiopiană de rit copt, pus bine într-un loc păzit cu străşnicie.

Văzută din spaţiu, planeta noastră nici nu dă de bănuit cuiva care ar privi-o din cosmos că ascunde atâtea secrete…

Temple străvechi în care sunt ascunse pergamente ce conţin cele mai mari magii … caverne uriaşe subterane unde stau în meditaţie fiinţe venite din alte lumi în urmă cu sute de mii de ani… baze subterane extraterestre părăsite… oraşe stră-stră-străvechi în locuri uitate de lume care nu mai sunt locuite… şi multe altele…

Din vremuri foarte îndepărtate au ajuns până la noi, fie sub formă scrisă, fie prin viu grai ca legende şi mituri povestite din generaţie în generaţie, tot felul de mistere despre artefacte care cândva, în negura vremurilor, făceau cu adevărat minuni aşa cum le numim noi azi.

Unul dintre aceste stră-străvechi artefacte este cel numit Chivotul Legii despre care Biblia dar şi alte texte apocrife menţionează că a fost primit şi folosit de Moise pentru a-şi disciplina poporul pribeag şi stabilit apoi în regiunea Asiei Mici în Orientul Apropiat.

De-a lungul vremurilor până înspre zilele noastre s-au încercat două lucruri referitor la acest Chivot.

Primul – să i se înţeleagă rostul pentru că vom explica acest lucru ceva mai încolo şi al doilea – localizarea acestuia după ce prin secole şi milenii i s-a pierdut urma, fiind tăinuit pentru a nu ajunge pe mâinile unora care l-ar fi folosit în scopuri egoiste.

Despre cele două aspecte vom comenta pe parcursul acestui articol în care vom atinge şi alte aspecte la fel de importante. Şi veţi vedea de ce…

Chivotul a fost considerat atunci când a fost primit ca şi schiţă, căci astfel a primit Moise aşa zisele instrucţiuni, un fel de dispozitiv cu cel puţin două funcţii, una de emisie-recepţie şi a doua de armă folosită pe post de sperietoare pentru duşmanii acelor vremuri.

Legenda se referă la faptul că acest chivot a servit de adăpost Tablelor Legii pe care Moise le-a adus de pe munte unde se spune că s-ar fi întâlnit cu Domnul Dumnezeu.

Desigur, dincolo de aspectul mitic şi religios, este necesar să privim la modul ştiinţific această informaţie prin prisma descoperirilor ştiinţei dar şi a existenţei altor civilizaţii extraterestre care, după toate probabilităţile, au supravegheat omenirea în evoluţia sa până în prezent.

Ce legătură ar avea vreo civilizaţie din afara Pământului cu acest chivot?

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

SURSĂFlickr
Articolul precedentBeneficiile meditaţiei asupra psihicului – I
Articolul următorÎn căutarea exoplanetelor
Contele Incappucciato este un fel de jucător multidimensional, specialitatea sa fiind metafizica de gospodină, adică spiritualitatea practică utilă omului în orice ocazie, chiar și când speli vasele!
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile