dicele De Transcendenţă Sau Cât Eşti De Spiritual?
© Sergey Nivens / 123rf

Ce este Transcendenţa?

În ultimii ani comunitatea ştiinţifică internaţională, îndeosebi cea din domeniul medical al psihologiei, dar şi cea a psihologiei integrative, studiază asiduu un al treilea tip de inteligenţă numită Inteligenţa Sufletului sau Soul Quotation – denumirea originală atribuită.

Pentru a înţelege cum au ajuns la o asemenea concluzie oamenii de ştiinţă, putem spune că Inteligenţa Sufletului sau Indicele de Transcendenţă – şi veţi vedea în cele ce urmează de ce folosim acest termen specific – este suma celor două tipuri de inteligenţă folosite de către orice om. Respectiv IQ – inteligenţa raţională şi EQ – inteligenţa emoţională.

Cu alte cuvinte modul în care folosim gândirea şi emoţiile structurează tipul de inteligenţă psihică, termenul de „psyche” semnificând sufletul şi nu mintea aşa cum greşit utilizează psihologia acest termen în studiile şi analizele medicale.

Transcendenţa reprezintă un factor de evoluţie spirituală, dintr-o asemenea perspectivă modul în care ştim să ne echilibrăm funcţiile celor două emisfere cerebrale determinând o Inteligenţă a Sufletului care poate fi măsurată printr-un procedeu ştiinţific cu ajutorul metodei SPEC – fost Biospecter.

Observaţi în grafic diferenţa dintre o persoană contemplativă (minte holistică) şi o persoană non-contemplativă (minte reducţionistă).

Ca să înţelegeţi cum stau lucrurile în acest sens, vă voi reda două cazuri pe scurt, pentru a vă face o idee despre cum funcţionează în fiecare dintre noi acest tip de Inteligenţă a Sufletului şi ce efecte are asupra existenţei noastre.

Se poate spune, în urma sutelor de evaluări de personalitate pe care noi le-am realizat la cabinetul Cosmos, că 90% dintre persoanele care şi-au făcut această evaluare aveau acest SQ sau Indicele de Transcendenţă destul de scăzut, uneori sub valoarea de 500 de unităţi, prin comparaţie cu alte persoane evaluate care au un stil de viaţă infuzat de o spiritualitate medie şi al căror Indice de Transcendenţă era situat peste valoarea de 7000 de unităţi.

>>Cunoaşterea se Practică

Primul caz este al unei cunoştinţe care şi-a însuşit cele patru grade de Reiki, metoda de bază originală Usui. Prima evaluare realizată în urmă cu aproximativ 5 ani, după ce persoana luase şi gradul 4 în Reiki Usui, indicase pe coloana acestui Indice de Transcendenţă valoarea de 15.050 de unităţi, ceea ce prin comparaţie cu multe alte date similare ale altor persoane evaluate cu SPEC era destul de mare.

După 6 luni şi jumătate a urmat o nouă evaluare cu SPEC, cunoştinţa respectivă constatând cu oarecare surprindere că la a doua evaluare Indicele de Transcendenţă scăzuse undeva pe la 7189 de unităţi.

Deci SPEC identificase o schimbare majoră a Inteligenţei Sufletului care, aşa cum am precizat, reprezintă indicatorul referitor la cât de constant practicăm ceva în sens spiritual – o rugăciune, o tehnică meditativă, contemplare, lucru cu energia etc. astfel încât valoarea obţinută în urma evaluării cu SPEC să reflecte concret stilul spiritualizat de viaţă.

Cel de-al doilea caz este cel al unei persoane cu mare potenţial spiritual care la prima evaluare obţinuse la Indicatorul de Transcendenţă – SQ, valoarea de 6789 de unităţi, o valoare destul de bună în condiţiile în care profesia îi cam lua aproape tot timpul disponibil, fără a avea posibilitatea prea mult de a practica în mod concret ceva care să-i spiritualizeze personalitatea.

După câteva luni, răstimp în care această persoană a intrat într-o conjunctură relaţională care i-a erodat unele crezuri despre ce asimilase ca informaţie până atunci, am realizat o a doua evaluare obţinând la Indicele de TranscendenţăSQ valoarea de doar 1179 de unităţi.

Practic această diferenţă mare s-a explicat prin dezinteresul accentuat al persoanei respective faţă de informaţiile spirituale, ca efect al influenţei provenite din partea altora.

Deci vedem foarte clar că Inteligenţa Sufletului – acest SQ – Indicele de Transcendenţă, arată clar cât de concret aplicăm chestiile spirituale în viaţa noastră de zi cu zi,  astfel încât să obţinem rezultate clare în ceea ce priveşte modul în care ne elevăm fiinţa printr-un stil de viaţă lumesc ce poate fi infuzat treptat, în mod inteligent şi perseverent, cu trăiri şi convingeri ce ţin de spiritualitatea propriu-zisă.

Desigur că de multe ori noi ne ţinem de rugăciune, de meditaţie sau de alte tehnici învăţate, dar evaluarea cu SPEC ne arată clar dacă noi aplicăm corect sau doar pretindem că suntem spirituali, valoarea Indicelui de Transcendenţă demonstrând fără echivoc gradul propriu de spiritualizare, respectiv cât de mult aplicăm şi suntem convinşi de propria trăire în acest sens.

Pe rezonanță: Care Sunt Beneficiile Meditației Asupra Psihicului

Şi aici vorbim nu de faptul că practicăm o tehnică sau alta, ci de cât de mult simţim tehnica respectivă că lucrează în structura noastră energetică. Pentru că de multe ori noi avem impresia că suntem destul de spirituali, dar realitatea demonstrată ne arată că de fapt suntem subiectivi faţă de noi înşine.

Trăirea prin practică a rugăciunii, a unei tehnici de lucru cu energia cum ar fi Reiki, meditaţia sau contemplarea, ne oferă posibilitatea de a infuza structura aurei cu un grad ridicat de elevare spirituală. Şi în acest fel putem, prin evaluarea propriei personalităţi cu ajutorul metodei SPEC – Biospecter, să ne dăm seama la ce nivel de spiritualizare a propriei personalităţi suntem, având posibilitatea de a ne îmbunătăţi şi orienta cât mai bine trăirea şi practica în acest sens.

Pentru evaluarea personalităţii şi mai ales pentru aflarea IQ, EQ şi SQ, cabinetul Cosmos vă stă la dispoziţie.

>>Pentru Programări Click Aici<<

SURSĂ123rf
Articolul precedentSymbiosis Cuantica
Articolul următorDe la Hipnoză la Supraconstienţă
Contele Incappucciato este un fel de jucător multidimensional, specialitatea sa fiind metafizica de gospodină, adică spiritualitatea practică utilă omului în orice ocazie, chiar și când speli vasele!
5 1 votează
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
Mihaela Visan
Mihaela Visan
3 ani în urmă

Foarte interesant. Felicitari pentru munca depusa!