Înţelepciunea proverbelor româneşti
© Cristimilan7 / Romania / Deviantart
Timp estimat de citire: 2 minute

Gura este o expresie a minții, iar limba o expresie a sufletului, și astfel dobândim o cunoaștere legată de propria evoluție.

Un alt proverb de tâlcuit pentru voi… Desigur că vă sunt de mult folos și chiar este necesar să trageți toate învățămintele din ele, pentru a vă putea îmbunătăți viața.

Dar să vedem ce vrea să zică acest proverb…

Știm cu toții că inima omului este plasată în cutia toracică. Și atunci ce să caute ea în gură? Bineînțeles că este o metaforă, este ceva figurativ care poate fi înțeles prin translatarea în atitudine. A spune că inima unui om înțelept este în limbă, asta vrea să spună că întotdeauna un om cu experiență de viață și înțelepciune, își va struni limba și va vorbi doar ceea ce este necesar. În schimb inima unui om nesăbuit este în gură, deși gura include și limba. Și dacă e așa, atunci unde e diferența?

Articolul precedentSistemul limfatic și probleme sale
Articolul următorPutem exista în mai multe realități deodată?
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile