Iniţierile spirituale
© Bigstockphoto
Timp estimat de citire: 4 minute

O iniţiere spirituală este un proces energetic subtil prin intermediul căruia persoana respectivă, dacă este bineînţeles pregătită pentru aşa ceva, devine mai conştientă de adevărul conţinut în mecanismele vieţii şi ale principiilor spirituale ce guvernează universul cu toate fenomenele sale.

Iată un subiect foarte interesant şi cam delicat în acelaşi timp.

De ce delicat…?

Pentru că la ora actuală sunt mulţi cei care pretind că au trecut printr-o sumedenie de iniţieri, cu tot felul de maeştri şi „maeştri”, ca fluturele din floare în floare, în intenţia de a acumula chipurile cât mai multă experienţă spirituală.

În realitate, dragii mei, pot să vă spun cu chestii verificate şi cercetate chiar de mine însumi, că sunt zeci de mii de persoane, la noi în România, ba poate chiar numărul e mai mare, care susţin că au tot felul de iniţieri într-o sumedenie de sisteme de stai şi te întrebi dacă nu cumva imaginaţia omului modern e pe cale să devieze către orizonturi dincolo de normalitate. Căci până şi în romanele SF există o normalitate  a imaginaţiei.

Pentru că vorbim aici de iniţieri, acestea nu sunt nişte chestiuni simple, despre care mulţi din cei ce se trezesc spiritual au impresia că le pot parcurge destul de repede şi fără nişte cerinţe anume. De asemenea o iniţiere, atunci când se face, are efectul său după un anumit timp, deci nu aşa cum cred majoritatea celor care fac iniţieri că rezultatul se vede repede într-o săptămână-două.

Mai mult de atât, foarte mulţi au impresia că pot parcurge aşa zisele iniţieri – deşi acestea aparţin de sisteme diferite cum ar fi unul de reiki şi altul în energia lui Metatron, după cum am auzit to felul de bazaconii mai peste tot – într-o perioadă scurtă de timp să zicem 2-3 luni, astfel încât să acumuleze multă cunoaştere, chipurile, ca apoi să se fălească în faţa cunoscuţilor lor cu ceea ce au realizat.

Trebuie spus că, aşa cum am menţionat, e necesar să se ţină seama de această noţiune, căci iniţiere nu înseamnă neapărat că devii mai deştept sau mai capabil decât alţii în cele spirituale. Iniţiere înseamnă un început, dar un început în ce? Şi mai ales pentru ce?

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?