@ Ross Lesley-Bayne

Care este miza ascunsă pentru ceea ce oferă omenirii Inteligența Artificială ca elemente de tehnologie?

Ce este Inteligenţa Artificială? Conform dicţionarelor de specialitate, Inteligenţa Artificială sau IA cum o vom denumi pe parcursul acestui articol, este “inteligenţa demonstrată de maşini, spre deosebire de inteligenţa naturală afişată de oameni şi de alte animale”.

Cu toţii am văzut din când în când câte un film SF foarte bun, gen “Războiul Stelelor”, unde roboţii – ca forme de IA atât cu aspect umanoid, cât şi tehnic – joacă un rol predominant în multe acţiuni. Celebrul robot auriu C3PO, cu aspect umanoid, şi simpaticul său coleg R2-D2 cu aspect de robot tehnic, sunt cele mai cunoscute şi îndrăgite exemple în toată lumea. Dar oare IA este întotdeauna aşa? Pot fi IA prietenoasă şi mereu supusă nouă? Sau poate deveni un inamic redutabil la un moment dat? Ia să vedem…

Dezvoltarea tehnologiei în domeniul microelectronicii a pornit odată cu recuperarea unor elemente de tehnologie extraterestră, după prăbuşirea unor OZN-uri la Roswell în 1947. În urma acestui incident au mai fost şi altele, americanii recuperând fragmente importante din tehnologii extraterestre diferite, şi prin inginerie inversă au putut fabrica primele calculatoare, apoi în deceniul 8 din secolul trecut primele telefoane mobile. Este vorba despre miniaturizarea componentelor, o cerinţă tot mai stringentă în ziua de azi.

Astăzi avem telefoane cu performanţe, computer acasă şi pe maşina cu care ne deplasăm, în autobuze, trenuri, vapoare, avioane, ca să nu mai zic de internetul al cărui spaţiu virtual creşte exponenţial de la un an la altul. În prezent reţelele de sateliţi interconectează toate aceste servicii existente peste tot.

Dacă sateliţii se defectează, întreaga omenire este afectată din toate punctele de vedere. Vă daţi seama unde s-a ajuns? Dar asta este doar posibilul început al unui scenariu monstruos, care este ticluit de oculta mondială în spatele scenei globale, în cârdăşie cu specia extraterestră multiplă – are mai multe subrase – a Griiilor. Aceştia sunt nişte bioroboţi – în realitate demoni deghizaţi în fiinţe aşa zis binevoitoare, deşi vreme de multe decenii au fost consideraţi nişte fiinţe vii ca şi noi. Se ştie că demonii nu au suflet. Observaţiile şi investigaţiile jurnaliştilor din domeniul OZN din ultimii ani au schimbat această idee cu o alta.

Griii sunt nişte bioroboţi, dotaţi cu un înalt grad de inteligenţă, fiind fabricaţi de către o altă civilizaţie care există într-o dimensiune virtuală, probabil o dimensiune paralelă în universul fizic. Reţineţi, am spus dimensiune paralelă şi nu lume paralelă. Acolo, această reală IA este una vie, dar ea există sub forma unei conştiinţe colective negative care acţionează peste tot prin universul fizic acolo unde găseşte teren favorabil. La fel cum a găsit şi pe Pământ.

Care este miza ascunsă pentru ceea ce oferă omenirii Inteligența Artificială ca elemente de tehnologie?

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

  
Articolul precedentTainele Tarotului – Origini
Articolul următorNe este frică să nu ne păcălim
Magic şi mistic, două căi complementare prin care adună informaţia şi o transpune ştiinţific şi ezoteric într-o largă paletă informaţională pe înţelesul tuturor. Meer Lyn are o personalitate asemănătoare unui jongleur ancestral.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile