© Pixabay
Timp estimat de citire: 3 minute

Ar fi bine să ne gândim la următoarea chestiune: alegem iubirea de informaţie sau informaţia iubirii?

La ora actuală omenirea dispune de această reţea aparent miraculoasă numită internet. Găseşti pe această reţea mondială tot ce vrei şi ce nu vrei, de la ştiri adevărate şi false, până la tot felul de informaţii care mai de care mai ciudate. La mijlocul anului trecut statisticile referitoare la internet estimeau că existau în iunie 2019, 5,85 miliarde de pagini şi 1,2 miliarde de site-uri, cu o capacitate informaţională atât de mare încât dacă ai vrea să descarci toate informaţiile de pe internet la cea mai mare viteză posibilă pe care o avem acum ţi-ar lua 11 trilioane de ani!!! Vă daţi seama ce a ajuns internetul în doar 30-40 de ani?

V-am făcut introducerea asta ca să înţelegeţi că internetul a devenit deja un Egregor, care acaparează tot mai multe minţi şi timp. Am spus timp! Interesant, aşa e? Fără conştiinţă şi raţiune nu am înţelege cum funcţionează această reţea mondială. Dar există pericolul dislocării corpurilor mental şi cauzal – conştiinţa faţă de aură – în cazul în care omul devine dependent faţă de internet şi faţă de instrumentele care se conectează la acesta.

Actualmente dacă vrei să-ţi faci un cont oriunde pe internet, ţi se cere să pui o poză de-a ta pentru identificare. Ca să ştie alţii cu cine vorbesc şi tu ca individ să ştii cine sunt cei cu care porţi conversaţii sau dacă vrei să contactezi pe cineva. Dacă vrei să-ţi faci un cont de mail ţi se cere o poză. Aceasta, ca şi la multe alte site-uri, se numeşte Avatar, adică un fel de tu în variantă digitală, faţa ta acolo pe internet. Astfel tot mai mult procesul de conectare la internet devine de la un an la altul un fel de transfer de mentalitate şi conştiinţă din propria fiinţă către acest spaţiu virtual, lipsit de elementul viu al vieţii. Astfel riscul de a deveni inumani, mai degrabă mental-raţional-cibernetici, devine foarte mare, şi el creşte pe măsură de timpul trece şi internetul se tot dezvoltă.

În prezent tot mai multă lume accesează de câteva sute de ori pe zi internetul prin calculator sau prin intermediul telefonului, riscând o masivă depersonalizare. Care poate fi soluţia la evitarea unei asemenea acaparări masive la nivel mondial a fiinţei umane de către Inteligenţa Artificială?

Fără îndoială că reţeaua mondială a internetului e foarte utilă, căci o ştire despre o catastrofă face înconjurul lumii în câteva secunde şi ajutoarele se pun repede în mişcare. Totuşi, trebuie să evităm completa depersonalizare şi alienare a fiinţei noastre în faţa Inteligenţei Artificiale. Cum facem asta? Este necesar să aplicăm detaşarea perseverentă faţă de atracţia instrumentelor prin care ne conectăm la internet. Detaşarea duce la folosirea doar strict necesară atunci când e cazul – un mail, un documentar, un film descărcat sau vizionat, comunicarea video la distanţă în timp real etc. Lucruri bune.

Se pare că în ultimul deceniu internetul a început să-i separe pe oameni între ei. Deşi există contacte între oameni, cel puţin jumătate din populaţia lumii se adânceşte în atmosfera virtuală uitând de relaţionarea faţa în faţă cu alţi cunoscuţi. Asta înseamnă uitarea propriului suflet. Soluţia este una simplă, să ne amintim cine suntem în fiecare dimineaţă. Este de ajuns ca oamenii să se uite dimineaţa la trezire în oglindă şi să realizeze că este o fiinţă vie înzestrată cu raţiune şi sentimente. Este foarte important de asemenea să ne dăm seama că respirăm, pentru că simpla conştientizare a acestei realităţi a viului din noi ne readuce în sufletul propriu. Astfel ne vom ancora din nou în realitatea noastră sufletească, ne vom reaminti cine şi ce suntem, chiar folosind în continuare telefonul şi calculatorul pentru internet. Este soluţia cea mai la îndemână pentru a nu deveni, în faţa ofensivei imense a Inteligenţei Artificiale, Fantomele Internetului. Şi ar fi bine să ne gândim la următoarea chestiune: alegem iubirea de informaţie sau informaţia iubirii?

Articolul precedentCum ne resetăm mintea? (I)
Articolul următorCauzele spirituale ale bolilor – Dinţii: Molarii (VII)
Magic şi mistic, două căi complementare prin care adună informaţia şi o transpune ştiinţific şi ezoteric într-o largă paletă informaţională pe înţelesul tuturor. Meer Lyn are o personalitate asemănătoare unui jongleur ancestral.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile