Inteligenţa din unda-particulă Ca, Mg, Fe
© 123rf

Tributară fricii de a greşi este şi îndoiala şi nesiguranţa de sine, tendinţa de a ceda pentru a nu genera reproşuri sau conflicte, atitudini care potrivit cercetătorului Jurgen Becker duc la o lipsă de magneziu în organism.

Atunci când se analizează o cazuistică suficient extinsă pe diferiţi subiecţi umani, de pildă lipsa de vitamine şi minerale, s-a constatat că argumentele fizicii newtoniene şi medicinii clasice sunt insuficiente, dar poate fi înţeleasă mult mai bine în cadrul teoriei cuantice ondulatorie a luminii, căreia îi datorăm o remarcă interesantă, şi anume componenta inteligenţei raţionale şi emoţionale în comportamentul echilibrat al energiei: aceasta se comportă simultan şi simetric sub formă de particulă şi sub formă de undă circulară ondulatorie (asemeni undelor de pe suprafaţa apei) sau de undă spiralată, dacă îi privim traiectoria în mişcare. Pe măsură ce energia străbate distanţe tot mai mari, îşi schimbă spectrul de lumină asemeni curcubeului, astfel că spre periferia spaţiului unda îşi încetineşte din viteza de deplasare şi în cele din urmă, se încolăceşte asemeni unui vortex în sine înşăşi, formând structura vibratorie de materie.

Luăm calciul din organism drept unul din exemplele de comportament spiralat al energiei în mişcare în materie. În tabelul periodic Mendeleev calciul se află în perioada a patra, care semnifică acţiunea, în grupa a doua, care reprezintă contactul cu lumea.

Astrologic, calciul este guvernat de planeta Saturn, aceasta este asociată cu maturitatea, părinţii, persoanele de vârsta a treia, ordinea şi disciplina şi guvernează anatomic şi organic scheletul osos, genunchii, splina, unghiile, dinţii, urechea dreaptă, părul, pielea. Energia planetei ajută şi în procese de echilibru ale organismului precum formarea cheagurilor de sânge; absenţa calciului duce la dezechilibre precum formarea calculilor renali. Global, calciul indică atitudinea cinstită, corectă, activitatea orientată către cunoaştere şi lume, în special contactul şi disponibilitatea de a învăţă de la persoanele în vârstă, finalizată cu capacitatea de a decide drept.

Ştiinţa medicală confirmă: aproximativ 99% din totalitatea de calciu din organismul uman se află în oase şi dinţi.

În os, calciul este prezent împreună cu alţi ioni: sodiu, potasiu, magneziu (67%), fosfaţi, carbonaţi.

Pe lângă rolul său structural, calciul are şi roluri funcţionale: calciul din sânge este esenţial pentru a echilibra secreţia unor hormoni, pentru a face inima să bată regulat, pentru trans­misia comen­zilor către muşchi (Saturn şi Mercur – analogii astrologice) sau pentru coagu­larea sângelui.

S-a desprins, astfel, nevoia de a identifica sursa sau cauza care determină lipsa de calciu din organism.

Integrate şi studiilor psihologice şi spirituale, cercetările indică, prioritar, dezechilibre în mişcarea de rotaţie în spirală a fluxului energetic, dezechilibre prefigurate de o gândire negativă şi o atitudine amprentată de frica de a greşi în activităţile întreprinse.

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?