© Pixabay

Dacă persoana străbate în vis o peșteră fără să ajungă la o ieşire, arată că este vorba despre o căutare. La fel ca şi în cazul fântânii şi a tunelului. Dar ce fel de căutare?

Trecem acum la o altă categorie de vise, cele în care ne apar uneori o fântână, un tunel sau chiar o peşteră. Ce-i drept, visele în care suntem într-o peşteră sunt foarte rare, şi nu reprezintă simpla amintire a vreunei călătorii de demult pe la munte. Sunt oameni de altfel care deşi au fost pe la munte, în vacanţă sau concediu, nu au ajuns niciodată nici măcar pe la intrarea vreunei peşteri, cel puţin ca excursie în grup însoţiţi de ghidul respectiv.

Să revenim la subiect. Literatura ştiinţifică conţine pe domeniul dedicat domeniului oniric prea puţine informaţii în acest sens, deoarece visul reprezintă în sine un mecanism care încă se dovedeşte destul de complex în descifrarea misterelor sale. Unii oameni de ştiinţă susţin că tot ceea ce vedem în vis de fapt se petrece doar în interiorul creierului nostru, în nişte circuite care se comportă ca panouri de proiecţie, în timp ce alţi cercetători mai deschişi către spiritualitate afirmă fără echivoc faptul că visul, ca mecanism, ţine de domeniul cuanticii şi al spaţiilor cu mai multe dimensiuni. Şi se pare că rezultatele cercetărilor din ultimii ani tind să le dea dreptate celor din urmă.

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

   
Articolul precedentTainele Tarotului – Nebunul
Articolul următorAlchimia – Arta Energiilor (II)
Contele Incappucciato este un fel de jucător multidimensional, specialitatea sa fiind metafizica de gospodină, adică spiritualitatea practică utilă omului în orice ocazie, chiar și când speli vasele!
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile