@ Alicja Zmysłowska

Simbolul câinelui indică Sinele nostru spiritual precum și sufletul, iar apariția unui câine în vis transmite în realitate un mesaj de la nivelul sufletului către mintea noastră.

Iată că am ajuns și la animalele de companie sau animalele de casă, cum li se mai spune. Ca și la alte categorii, și aici avem multe aspecte ce trebuie luate în considerare.

De cele mai multe ori oamenii visează – din categoria animalelor – câini și pisici, ceea ce într-un fel toată lumea ar zice că e normal, având în vedere că sunt cele mai răspândite și mai populare animale de companie pentru om. Cu toate acestea și în privința câinilor și pisicilor, atunci când le visăm, există nuanțe care definesc simbolistica și mesajul visului respectiv. Primul criteriu care trebuie luat în seamă în visele cu câini și pisici este culoarea lor. Apoi este vorba și de atitudinea acestor viețuitoare în visul pe care-l avem.

Despre câini se spune că atunci când apar în vis, de cele mai multe ori e de bine, cu excepția celor negri sau care te mușcă. Un câine alb pe care-l visezi este un ghid spiritual protector sau un foarte bun prieten, care prin intențiile din sufletul său îți dorește binele întotdeauna, chiar dacă nu te vezi cu el multă vreme. Și asta deoarece în mod tradițional câinele este considerat cel mai bun și mai devotat prieten al omului. Cel puțin dintre toate animalele domestice. Dacă un câine alb înseamnă semn de protecție și de bună relație cu cineva cunoscut, un câine negru în vis arată un dușman, un prieten fals sau o situație neplăcută cauzată de cineva cunoscut care are ceva împotriva ta. Dacă mai și mușcă în vis e semn că o persoană cunoscută te vorbește de rău sau chiar are intenții de a-ți face ceva rău, fie direct, fie prin intermediul altcuiva. De asemenea mai poate însemna că respectiva persoană plănuiește ceva imoral împotriva ta. Sigur că uneori poți visa mai mulți câini la un loc, și uneori printre ei poate fi unul negru care te latră sau te mușcă.

Dincolo de interpretarea tradițională a câinilor care apar în vis, simbolul său se referă în altă ordine de idei și la propria persoană…

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

  • Interpretarea viselor: Animalele de casă – Câinii (I)

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?