Muzeul Vaticanului

Scara simbolizează legătura noastră cu propria evoluție. Când ne apare în vis, ne semnalează faptul că în viața noastră pot urma cotituri foarte importante.

Deseori în unele vise vedem că urcăm sau coborâm scări, fie că acestea sunt într-un bloc, într-un magazin sau pe stradă. Simbolistica scărilor a fost asociată multor aspecte din viața noastră cotidiană, dar unele dintre acestea au fost interpretate doar prin prisma unor considerații strict empirice.

Cu toate că la fel ca multor alte aspecte din vis, dăm și scărilor o insuficientă atenție, totuși simbolistica lor este foarte importantă.

Noi în vis nu avem o stare suficient de conștientă pentru a înțelege de ce este acolo o scară, căci atunci când o vedem în vis pentru mintea noastră, scara, capătă aceeași semnificație ca în starea de zi cu zi, adică este o scară și atât.

Dincolo de percepția noastră din planul fizic, și anume că sunt niște simple scări pe care le urcăm sau coborâm și atât, acestea au în vis o importanță uneori fundamentală. Pentru că trebuie să vă spun din experiența acumulată din cazuistica viselor, că oamenii visează destul de rar că urcă sau coboară niște scări. Și ca să înțelegeți profunzimea prezenței lor în vis, vă voi relata pe scurt un vis avut cu o persoană cunoscută mie…

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

        
Următorul episodInterpretarea viselor: Scările – Reflexie a conștiinței (II) >>
Acest articol face parte 1 din 4 seria Interpretarea viselor: Scările
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile