Muzeul Vaticanului
Timp estimat de citire: 3 minute

Scara simbolizează legătura noastră cu propria evoluție. Când ne apare în vis, ne semnalează faptul că în viața noastră pot urma cotituri foarte importante.

Deseori în unele vise vedem că urcăm sau coborâm scări, fie că acestea sunt într-un bloc, într-un magazin sau pe stradă. Simbolistica scărilor a fost asociată multor aspecte din viața noastră cotidiană, dar unele dintre acestea au fost interpretate doar prin prisma unor considerații strict empirice.

Cu toate că la fel ca altor aspecte ce apar în vis dăm și scărilor o insuficientă atenție, totuși simbolistica lor este foarte importantă. Noi în vis nu avem o stare suficient de conștientă pentru a înțelege de ce este acolo o scară, căci atunci când o vedem în vis pentru mintea noastră scara capătă aceeași semnificație ca în starea de zi cu zi, adică este o scară și atât. Dincolo de percepția noastră din planul fizic, și anume că sunt niște simple scări pe care le urcăm sau coborâm și atât, acestea au în vis o importanță uneori fundamentală. Pentru că trebuie să vă spun din experiența acumulată din cazuistica viselor, că oamenii visează destul de rar că urcă sau coboară niște scări. Și ca să înțelegeți profunzimea prezenței lor în vis, vă voi relata pe scurt un vis avut cu o persoană cunoscută mie.

O ruptură relațională cu acea persoană, cauzată de o a treia persoană, intervenise prin 2014 și ca urmare contactul în mod uzual s-a întrerupt. Nici măcar telefonic sau prin mesaje pe telefon nu mai comunica respectiva persoană, dar într-o noapte am visat că ne-am întâlnit undeva, într-o clădire foarte mare, un fel de clinică-institut, cu multe etaje și culoare de legătură și zeci de scări. Clădirea era pustie. Eu coboram de la un etaj superior pentru a ajunge la un alt etaj, unde stabilisem întâlnirea. Persoana venea de la etajul unde urma să fie întâlnirea, de pe un coridor. Ne-am salutat și am discutat niște chestiuni importante. Etajul unde ne întâlnisem era la jumătatea clădirii ca număr de nivele. Faptul că eu coborâsem indica faptul că persoana se afla, dimensional vorbind, pe un plan mai jos, undeva prin zona de joncțiune dintre astralul superior și cel inferior. Apoi după terminarea discuției fiecare s-a dus în treaba sa. După un număr de luni egal cu scările pe care le-am coborât, relația s-a reluat.

        
Următorul episodInterpretarea viselor: Scările – Reflexie a conștiinței (II) >>
Articolul precedent„Toate pânzele sus!”
Articolul următorNumeromantica – semnificația vocalelor
Contele Incappucciato este un fel de jucător multidimensional, specialitatea sa fiind metafizica de gospodină, adică spiritualitatea practică utilă omului în orice ocazie, chiar și când speli vasele!
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile