Interviu cu Sal Rachele - I
Sal Rachele

O parte din învățăturile mele, ceea ce aţi putea numi tehnici de ultimă oră şi informaţii de ultimă generaţie, o mare parte din ele se bazează pe principul „a fost încercat și testat”.

Vă prezentăm partea a II-a a acestui interviu oferit în exclusivitate revistei Cosmos de către Sal Rachele.

Reporter: Bun, deci aparent ai aplicat atât holismul cât și reducționismul. Cunosc foarte multă lume care mă întreabă dacă trebuie să ne orientăm către un aspect mai cuprinzător, să vedem imaginea de ansamblu sau să studiem informația pe bucățele?

Sal Rachele: Da și îţi mulțumesc că mi-ai adus aminte de a doua întrebare.

Este vorba mai mult despre o abordare holistică, este un punct de vedere al imaginii de ansamblu. Pot să merg înainte și înapoi între imaginea de ansamblu și detalii. Dar prefer o abordare a imaginii de ansamblu, pentru că în primul rând sunt foarte multe detalii.

Dacă iei o singură parte a elefantului și este vorba despre fildeșul lui se va simți neted. Dacă alegem trompa o vom simți ca pe un furtun și așa mai departe. Deci reducționismul este folositor de obicei doar pentru aplicațiile tehnice. Dacă ai o maşinărie care rulează FORTRAN sau COBOL, care este un limbaj de programare antic.

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.
Următorul episod<< Interviu cu Sal Rachele – IInterviu cu Sal Rachele – III >>

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?