Nikola Tesla
Desen graffiti, Bucureşti

Amintiţi-vă: nu spaţiul se curbează, ci mintea umană, care nu poate înţelege infinitul şi eternitatea.

Continuăm interviul pe care Tesla l-a oferit în 1899 jurnalistului John Smith.

JURNALIST: Admiratorii dumneavoastră se plâng că atacaţi relativitatea. Este ciudată afirmaţia dumneavoastră că materia nu are energie. Totul este inundat cu energie, unde este? 

NIKOLA TESLA: Mai întâi a fost energia şi apoi materia.

JURNALIST: Domnule Tesla, este la fel ca şi atunci când aţi spus că v-aţi născut din tatăl dumneavoastră şi nu din dumneavoastră. 

TESLA: Exact! Ce se întâmplă cu naşterea Universului? Materia se creează pornind de la energia originală şi eternă pe care noi o cunoaştem ca lumină. Ea străluceşte şi au apărut stelele, planetele, omul şi tot ceea ce este pe Pământ şi în Univers. Materia este o expresie a infinitelor forme ale luminii, deoarece energia este mai veche decât ea.

Există patru legi ale Creaţiei. Prima este aceea că mintea nu poate concepe sau măsura matematic sursa întregii structuri încurcate şi obscure; în această particulă încape tot Universul. A doua lege rezidă în obscuritatea expansivă, care este adevărata natură a luminii, din inexplicabil s-a transformat în lumină. A treia lege este necesitatea luminii de a se transforma într-o materie de lumină. A patra lege este: nu există început, nici sfârşit; cele trei legi anterioare se produc mereu, iar Creaţia este eternă.

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

Următorul episod<< Interviul secret al lui Nikola Tesla – IInterviul secret al lui Nikola Tesla – III >>

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?