Nikola Tesla
Desen graffiti, Bucureşti

După simțirea și experiența mea, Universul are o singură substanță și o energie supremă cu un număr infinit de manifestări ale vieții.

Continuăm prezentarea interviului dat de Nikola Tesla în 1899, în cursul căruia genialul savant îşi exprima opiniile sale aflate cu totul mult înaintea secolului în care a trăit.

JURNALIST: Cititorii sunt încântați de umorul ziarului nostru. Îmi creați confuzie atunci când spuneți că descoperirile dumneavoastră au enorme beneficii pentru persoane și că totodată reprezintă un joc, mulți se vor uita încruntați.

TESLA: Stimate domn Smith, problema este că lumea ia totul foarte în serios. Dacă nu ar face-o, ar fi mai fericită și ar trăi mai mult. Un proverb chinez spune că seriozitatea reduce viața. Pentru ca cititorii ziarului să nu se încrunte, să ne întoarcem la lucrurile pe care le consideră importante.

JURNALIST: Ar fi încântați să vă cunoască filosofia.

TESLA: Viața este un ritm care trebuie înțeles. Simțind ritmul, îl las să mă conducă și îl conștientizez. A fost foarte agreabil și mi-a dat toată cunoașterea pe care o am.

Tot ceea ce trăiește se afă într-o legătură profundă și minunată: omul și stelele, amibele și soarele, inima și circulaţia unui număr infinit de lumi.

Aceste legături sunt indestructibile, dar pot fi slabe, pot favoriza și crea legături noi și diferite în lume și care să nu le violeze pe celelalte.

Cunoașterea vine din spațiu. Viziunea noastră este ansamblul perfect. Avem doi ochi: cel pământesc și cel spiritual. Se recomandă să se transforme într-un singur ochi.

Universul este viu în toate manifestările sale, ca un animal gânditor. Piatra este o ființă gânditoare și sensibilă, la fel ca plantele, animalele și omul. O stea care strălucește poate fi văzută, iar dacă nu am fi îngâmfați am înțelege limbajul și mesajul său. Respirația, ochii și urechile omului trebuie să se conformeze cu respirația, ochii și urechile Universului.

JURNALIST: Când spuneți asta, mi se pare că aud textele budiste, vorbe sau Parazulzusa taoistă (referire la ştiinţa lui Paracelsus pe care acesta a preluat-o din Orient – nota redacţiei).

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

Următorul episod<< Interviul secret al lui Nikola Tesla – IIIInterviul secret al lui Nikola Tesla – V >>

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?