Întrupările sufletului
© Pixabay

În ce fel se produce intrarea spiritului şi sufletului unei fiinţe umane în forma fizică?

Ştiinţa Spirituală este un domeniu foarte vast, care include tot ceea ce se poate spune despre evoluţia fiinţei umane aici pe Pământ. Maeştrii spirituali din toate epocile au susţinut ideea că omul nu este doar trupul său, fiind vorba despre structura subtilă care se numeşte aură şi care este alcătuită din întreţeserea celor şapte corpuri energetice – cel eteric, cel astral, cel mental, cel cauzal, cel buddhic – sufletul, cel atmic – spiritul şi cel monadic.

Printre altele să spunem aşa pe scurt, căci ideea merită dezbătută pe larg cu ocazia altui articol, că Iisus vorbea în învăţătura sa şi în predicile sale despre corpul monadic, pe care-l numea Tatăl. Când spunea ”Eu şi Tatăl Una suntem” el se referea la conexiunea structurii sale psiho-energo-informaţionale cu acest corp monadic, ce face legătura direct cu Energia Creatoare care este însuşi Dumnezeu sau Creatorul în acţiune.

Dacă noi suntem spirite aflate în trup uman, şi nu trupuri care găzduiesc un spirit, aflate într-o lungă călătorie evolutivă aici pe Pământ, am putea să ne întrebăm aşa: bun, şi atunci eu ca spirit de unde vin? Asta este o altă faţetă a enigmei ce persistă filozofic vorbind de milenii sub forma întrebărilor ”Cine sunt? De unde vin? De ce exist?”. Desigur că în stadiul actual omenirea de abia începe să descopere străvechile mistere de la începuturile omenirii, şi nu vorbim doar de actuala omenire, ci şi de altele care au existat înaintea noastră aici pe Pământ.

Este evident că dacă am socoti lucrurile într-un fel, am putea considera că – să admitem ipotetic – spiritele umane şi-au început existenţa pe Pământ. Dar înainte de asta, unde au fost? De unde au venit? Nu se poate spune că spiritele umane au apărut şi venit pentru prima dată doar pe Pământ. Şi nici nu se poate spune despre toate spiritele umane că s-au născut pentru prima dată aici pe Pământ în epoci străvechi.

Dar dincolo de provenienţa spiritelor umane, o altă faţetă a acestei chestiuni pune o problemă extrem de interesantă. Şi anume, dacă admitem că spiritele umane vin dintr-o dimensiune superioară, în ce fel se face trecerea dintr-o densitate mult mai fină cum ar fi să zicem a 6-a dimensiune, direct către cea de-a treia unde ne naştem aşa cum ştim?

Înainte de a ne naşte, noi oamenii ca spirite venim dintr-un alt plan mai rafinat decât cel fizic de aici, şi ne trezim – ca să zic aşa, căci în primele luni de sarcină nu ştim absolut nimic – dintr-o dată într-un spaţiu închis, unde suntem conectaţi printr-un fir biologic de o altă fiinţă – mama. Apoi timp de 9 luni ne aflăm într-un proces în care sufletul nostru se pregăteşte de venirea pe lume într-un trup. Dar nu asta este enigma la care mă refer, ci în ce fel se produce intrarea spiritului şi sufletului acelei fiinţe umane în forma fizică.

Dacă sufletul vine de pe un plan subtil, să zicem din dimensiunea a 7-a a Maeştrilor şi presupunem că vine chiar un spirit al unui maestru spiritual care alege să se nască normal aici pe Pământ, şi trebuie să treacă de la 7D către o densitate mai joasă, în ce fel se produce această trecere?

Este de presupus că spiritul respectiv îşi ia sufletul de pe planul unde există acesta în funcție de ultima viaţă terestră şi trece printr-un fel de vortex – tunel – portal dimensional, din a 7-a dimensiune către a 3-a. Astfel trecând prin 6D, apoi prin 5D şi 4D, spiritul respectiv cu sufletul său îşi fabrică nişte matrici – corpurile subtile pe care le ia de pe planurile cauzal – conştiinţa, mental – mintea şi astral – corpul emoţional, şi prin cumulul de informaţii – karma şi dharma – luate din planul cauzal, îşi modelează propria structură cu care se va naşte apoi pe Pământ.

Trecerea de la o densitate rafinată 7D la una grosieră 3D se face trecând printr-o zonă numită Voalul. Este ca şi când ai trece printr-un perete de energie care separă universul dimensional de cel fizic şi în funcţie de cât de evoluat este spiritul, tânăr, adult sau bătrân, va uita sau îşi va aminti cine este, de unde vine şi pentru ce vine pe Pământ la întrupare. Pentru că Voalul se comportă ca o sită de curăţare şi cu cât eşti mai evoluat ca spirit, cu atât vii la întrupare cu mai multă informaţie de care-ţi vei aminti la câţiva ani după întrupare.

Mai multe, în episodul următor…

Următorul episodÎntrupările sufletului – Voalul (II) >>
Acest articol face parte 1 din 10 seria Întrupările sufletului
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile