Karma şi Dharma în relaţiile interumane
© 123rf

Există karmă individuală, de familie, de grup, karma fiecărei naţiuni dar şi karma întregii omeniri.

Mulţi dintre noi suntem deja familiarizaţi cu noţiunea de karmă sau mai corect scris  – Kharma.

Ori de câte ori ni se întâmplă câte ceva neplăcut ne gândim să dăm vina pe karmă.

De ce oare procedăm aşa?

Nu avem curajul să ne asumăm răspunderea pentru propriile greşeli?

Mai degrabă am prefera ca altcineva să-şi asume consecinţele pentru unele dintre faptele sau alegerile noastre care se dovedesc a fi greşite ca rezultate. Dar… karma e karmă şi ea nu negociază decât dacă îi desluşeşti mecanismul. Chiar dacă dispunem la ora actuală de tehnologie modernă, mecanismul karmei e acelaşi şi ea presupune necesitatea înţelegerii acestui mecanism.

Karma nu negociază decât dacă îi desluşeşti mecanismul.

Faptul că majoritatea oamenilor sunt ignoranţi şi nu se gândesc la unele consecinţe pe termen scurt sau lung, referitor la alegerile şi deciziile lor, arată că în realitate karma este interpretată ca fiind ceva negativ în viaţa omului, când în realitate ea este doar un cumul de datorii pe care trebuie să le înţelegem. Datorii faţă de noi înşine în primul rând, apoi faţă de ceilalţi semeni cu care intrăm periodic în contact.

Dacă ne referim la karmă ea este plata datoriilor acumulate în viaţa anterioară, în timp ce dharma este datoria spirituală sau menirea pe care o avem în actuala existenţă.

Între ele două se derulează întreaga noastră viaţă, şi perspectiva aceasta ne face să ne gândim că putem atribui celor două noţiuni atât echivalenţele astrologice, karmei corespunzându-i Nodul Sud şi dharmei Nodul Nord, dar şi noţiunile ADN-ului cu cele două şiruri ale sale. Şi asta deoarece mai putem face o analogie a celor două aspecte cu caracterul şi temperamentul

Temperamentul se referă la modul în care noi reacţionăm faţă de persoane şi problemele pe care le întâmpinăm şi dacă îl asociem cu dharma, atunci avem o idee despre cum reacţionăm noi faţă de tot ceea ce destinul ne aduce în calea vieţii.

Este foarte important să ne cunoaştem tema natală astrologică, pentru că în harta naşterii Nodul Nord – dharma arată care este tipul de reacţie pe care-l avem.

Nu degeaba Nodul Nord care are o influenţă jupiteriană şi Nodul Sud care are o influenţă saturniană corespund cu energiile celor două planete, Jupiter şi Saturn, deoarece acestea două sunt planete cu rol interpersonal.

Desigur că ar trebui conform hărţii natale astrologice să ştim şi ce karmă, şi ce dharmă avem, pentru a ne orienta către cele mai bune moduri de interacţiune cu ceilalţi semeni.

Dar asemenea interacţiuni, ca program specific bionformaţional, se află în ADN-ul nostru personal, şi gradul la care se găsesc cele două Noduri Lunare în tema natală arată atât caracteristicile prin care ne manifestăm şi reacţionăm, cât şi modalitatea prin care ne putem împlini menirea în această lume.

De asemenea dacă cele două Noduri Lunare, care în tema natală se află în opoziţie, sunt plasate într-un decan sau altul al zodiei respective, gradul la care ele se află ne oferă informaţii despre modul şi situaţiile faţă de care vom reaţiona în raport cu relaţiile pe care le avem.

Mai mult de atât, există echivalenţe între cele 360 de grade ale zodiacului şi porţiunile zodiacale guvernate de către Cheile Genelor. Astfel în funcţie de gradul la care se află cele două Noduri Lunare, vom avea informaţiile prin echivalenţa cu Cheile Genelor, despre cum sunt relaţiile noastre, care chakre şi glande sunt influenţate de interacţiunea cu aceste relaţii şi persoane cu care venim în contact, şi mai ales ştim ce fel de atitudine să adoptăm în orice fel de împrejurare.

Şi ca să exemplificăm, luăm la întâmplare o dată de naştere, să zicem 24.07.1997.

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

SURSĂ123rf
Articolul precedentFluturele – simbolul transformării spirituale
Articolul următorADN-ul, un program viu – V
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
5 2 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
trackback
5 ani în urmă

[…] Karma şi Dharma în relaţiile interumane […]

Andreea Oancea
Andreea Oancea
4 ani în urmă

Multumim!