Legenda Pietrei Singuratice
© Cu recunoștință către "Călător cu dor"

La Piatra Singuratică există un portal transdimensional care permite intrarea-ieşirea din spaţiul nostru fizic.

Această Zonă Românească, teritoriu ce a aparţinut cândva strămoşilor strămoşilor noştri, adică neamului de uriaşi numiţi pelasgi, este plină de locuri în care dacă priveşti atent poţi vedea forme atât de ciudate încât te întrebi dacă ele sunt rodul acţiunii naturii sau sunt rămăşiţe ale unor întâmplări dintr-o străvechime din care foarte puţină informaţie a mai ajuns la noi.

Despre Piatra Singuratică din Hăşmaşul Mare există o legendă, dar bineînţeles ca toate legendele are mai multe variante.

Titlul articolului conectează Hăşmaşul Mare cu Ceahlăul din perspectiva acestor mituri care se pierd în negura vremurilor, deoarece cândva trăia pe meleagurile Patriei – Dacia strămoşilor noştri, acest neam de oameni foarte înalţi, care sunt făuritorii de drept ai cunoscutelor brăţări dacice. Mărimea acestora nu e pentru o mână obişnuită de om, şi dacii erau şi ei de statură normală cum suntem noi azi. Înseamnă că neamul acela de oameni era de statură mult mai mare şi de la ei au rămas legendele Ceahlăului şi Pietrei Singuratice.

Despre Ceahlău legenda spune că după ce a fost aruncat din cer, dracul a vrut să se întoarcă înapoi, şi pe locul unde este azi Ceahlăul nu era nimic. A făcut dracul ce-a făcut şi a tot adunat pietre una peste alta ca să ajungă înapoi în cer, dar Dumnezeu văzând asta şi-a pus mâna peste muntele astfel clădit şi l-a binecuvântat şi dracul nu a mai putut să urce pe el. De atunci se spune că Ceahlăul este Muntele lui Dumnezeu, drept pentru care dacii se adunau acolo în vremurile de atunci şi ţineau ritualuri sacre. La fel se spune şi despre Piatra Singuratică din Hăşmaşul Mare, despre care legenda menţionează la fel ca în cazul Ceahlăului, că în vremea lor dacii se adunau în acest loc şi ţineau periodic ritualuri sacre care includeau aspecte de cult solar.

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?