Limbajul civilizaţiilor extraterestre
Colecție de simboluri în lanurile de cereale.
Timp estimat de citire: 3 minute

În Geneza 11:7 se spune că în Babilon Dumnezeu a încurcat limba oamenilor ca să nu se mai înţeleagă unul cu altul. Reţinem exprimarea „limba oamenilor” care se referă cumva la faptul că se vorbea o singură limbă?

Suntem fiinţe umane… Am dezvoltat de-a lungul mileniilor un grai articulat, acesta devenind apoi o formă de comunicare din ce în ce mai complexă – alfabetul şi apoi limbajul fiecărei naţiuni.

Dacă admitem că toate naţiile lumii îşi au originea, ca rădăcină a graiului articulat, într-o singură formă de comunicare, am putea să ne întrebăm care este acel factor care a dus prin timp la formarea de limbaje articulate diferite? Ce a determinat în timp ca limbajul să cunoască tot felul de permutări în articularea şi folosirea sa fonetică? Că munţi, câmpii, ape şi animale sunt peste tot pe Pământ. Altfel spus ce a făcut ca la un moment dat – şi dăm aici un exemplu concret – oamenii să vorbească diferit de la o zonă geografică la alta?

Literele alfabetului sunt aceleaşi pentru toată omenirea, în afară de asiatici, hinduşi şi arabi. A este A şi la români, şi la englezi, şi la francezi, şi la germani, şi la italieni, şi la spanioli şi aşa mai departe, doar felul în care literele sunt aranjate şi vorbirea articulată sunt diferite. Şi repet, ce anume a determinat o asemenea înmulţire a diferenţelor, dacă în vechime cândva toţi oamenii vorbeau aceeaşi limbă? Ce anume s-a întâmplat, în funcţie de zona geografică şi de condiţiile de trai, astfel încât s-a ajuns să existe atâtea limbi vorbite?

Să fie mitul Turnului Babel adevărat? A făcut cineva astfel încât să se încurce limbajul vorbit al oamenilor de atunci?

Următorul episod<< Limbajul civilizaţiilor extraterestre – Marele Contact (III)
Articolul precedent„Stăpânul zgârcit învață sluga hoață”
Articolul următorRevista COSMOS Nr. 130 – Mai 2018
Scriitor şi pasionat de neconvenţional, îşi păstrază anonimatul în continuare folosind o atitudine efervescentă pentru a pune în mişcare energia exploratoare a minţii umane, imprimând astfel în subtil nevoia de a găsi răspunsuri existenţiale.
5 1 votează
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
Mariana Ungureanu
Mariana Ungureanu
1 luna în urmă

M a uns pe Suflet ca de obicei! Îmbrățișări de la distanță!