Între oameni și flori există o relaționare subtilă, care merge până la identificarea atitudinii și tipului de caracter al persoanelor respective.

Să enumerăm câteva aspecte din lumea florilor, care ne vorbesc din perspectiva comunicării spirituale tăcute, dar active prin chiar culorile și frumusețea lor.

Parte din regnul vegetal al planetei, plantele existau cu mult dinaintea apariției animalelor pe Pământ. Rețineți că am spus plante și nu flori, deoarece este necesar să facem o distincție clară în acest sens.

Inițial primele plante erau destul de primitive, nu aveau flori și procesul de apariție al acestora a durat mult timp, vreme de zeci și zeci de milioane de ani. Apariția plantelor s-a produs în urmă cu aproximativ 500 de milioane de ani și timp de 100 de milioane de ani au evoluat lent de la stadiul de simple organisme vegetale către stadiul în care pentru prima dată, în urmă cu vreo 300 de milioane de ani, au început să se specializeze prin înmulțirea prin semințele proprii. Așa erau coniferele de exemplu, dar și ferigile și cedri, ale căror semințe nu erau închise într-un fruct.

Vă explicăm pe scurt istoria apariției și evoluției plantelor, ca să vă faceți o idee clară, deoarece foarte multă lume trăiește cu ideea – greșită de altfel – că plantele mai ales cele cu flori au existat dintotdeauna pe Pământ. Apoi cam cu 150 de milioane de ani în urmă, ca să vedeți că evoluția planetelor la nivel de perpetuare și schimbări genetice în interiorul fiecărei specii, ele au evoluat spre un stadiu în care semințele lor au fost închise în fructul plantei. Probabil – deși nu știm exact ce s-a întâmplat de a apărut această mutație – a survenit o etapă de răcire a climei care a provocat plantelor în perioada Jurasicului necesitatea de a-și proteja semințele într-un anumit mod. Astfel adaptarea lor la schimbările de climă, căci în perioada Jurasicului temperatura nu depășea 20-22 de grade Celsius pe planetă – de aceea reptilele aveau această problemă cu sângele lor că nu avea suficientă energie – a determinat apariția a ceea ce azi numim fructul plantei. Modificarea felului în care plantele s-au perpetuat a dus și la apariția mult mai târziu a florilor. Petalele plantelor care făceau flori și-au specializat treptat unele funcții, încât să-și poată diversifica și înmulți specia proprie. Cu timpul, în interiorul florii respective și-a făcut apariția pistilul, alcătuit din acele „antenuțe” subțiri care au rolul polenizării plantei. Acest mecanism a atras ulterior insectele și păsările, care preluând polenul florilor au contribuit la dezvoltarea și încrucișarea speciilor plantelor. Amestecarea lor pe fond genetic a dus la apariția de noi specii, cu noi culori și modele, deși de-a lungul erelor, aceste atribute ale plantelor s-au tot schimbat datorită modificărilor de climă.

Aceste explicații au fost necesare pentru a vă face o idee referitor la felul în care au apărut și s-au dezvoltat plantele de-a lungul erelor geologice, ca să putem înțelege de ce ele sunt astăzi așa cum sunt. Și veți vedea care este în realitate semnificația existenței plantelor și mai ales al florilor pe Pământ, în afară de circuitul carbonului și oxigenului în natură.

Așa cum s-au dezvoltat plantele pe Pământ, evoluția lor ca regn vegetal a respectat legile divine, astfel că aspectul lor și coloritul au asimilat tot mai mult mecanismele cuantice. La ora actuală există flori doar cu patru petale, dar sunt și cu câte 5 și cele mai multe sunt în număr de 6. Desigur că există și excepții dar de obicei petalele florilor la marea majoritate a plantelor sunt structurate pe baza Numărului de Aur, atât ca număr al lor, cât și ca dispunere. Numărul de Aur este direct legat de evoluția unui organism și mecanismul este sub forma unei spirale. De aceea dacă vă veți uita la oricare floare din orice specie veți observa un fel de pliere a petalelor în ele însele, unele peste celelalte, conform unui model existent în ADN-ul lor.

Dar dezvoltarea florilor la speciile de plante care au așa ceva, nu doar că respectă acțiunea Numărului de Aur în ceea ce privește dezvoltarea modelului și culorilor florilor, ci a realizat și o simbioză cu felul în care s-au dezvoltat animalele, îndeosebi mamiferele, și mult mai târziu florile au realizat o simbioză și cu omul. Pentru că din acest punct de vedere se poate vorbi despre o anumită inteligență pe care plantele și florile le au, deoarece culorile lor și geometria acestor culori, altfel spus cum se vede modelul pe petale, au apărut în raport de adaptarea acelor plante față de viețuitoarele cu care se aflau în ecosistem. Astfel fiecare culoare a florilor a apărut ca urmare a unei necesități de a atrage păsările sau animalele, pentru ca odată ce vor căuta nectarul sau polenul din flori, acestea vor prelua semințele și polenul și le vor duce către alte locuri, asigurând astfel perpetuarea speciilor respective de plante. Vi se pare că asta nu este o chestie inteligentă din partea florilor? Mai gândiți-vă…

În acest fel, regnul florilor a evoluat până în zilele noastre, când există aproximativ 300.000 de specii, marea lor majoritate făcând și flori. În august 2017 o echipă de cercetători a dat publicității un articol care arată că a existat un strămoș unic al tuturor plantelor, chiar și a celor cu flori. Informația a fost publicată în revista Nature Communications și demonstrează că floarea respectivă ar fi apărut cu aproximativ 140 de milioane de ani în urmă. Ceea ce se cam leagă cu ce spuneam în prima parte a articolului.

Și ca să vedeți ce rol spiritual și evolutiv au avut și au plantele și florile în evoluția speciei noastre, o altă descoperire despre o altă specie de floare a fost făcută în centrul Spaniei și în regiunea Munților Pirinei. Planta de origine subacvatică a fost descoperită sub formă fosilizată și vechimea ei a fost stabilită la 140 de milioane de ani. Profesorul David Dilcher de la Universitatea Indiana din Statele Unite a afirmat următoarele, legat de această descoperire: „Animalele din acea epocă nu dezvoltaseră niciun rol în dispersarea seminţelor”. În schimb, cercetătorii cred că Montsechia vidalii avea flori separate – masculine şi feminine. Se pare că seminţele erau eliberate direct în apă, unde pluteau în derivă până ajungeau lângă o altă plantă din aceeaşi specie, pe care o fertilizau. La mijlocul cretacicului, populaţia de plante cu inflorescenţă a cunoscut o veritabilă explozie, dezvoltându-se în speciile vegetale din zilele noastre şi influenţând habitatul natural. Profesorul Dilcher spune că oamenii nu ar exista dacă pe Terra nu ar fi existat mai întâi plante precum Montsechia vidalii. „Noi suntem un produs al mai multor stadii de evoluţie, care au mers mână în mână cu evoluţia plantelor cu inflorescenţă”, a spus cercetătorul american.

Deci evoluția omului ca specie a fost direct influențată de către plante, îndeosebi de florile și de coloritul acestora. Și în acest punct ne-am putea întreba dacă în interiorul ADN-ului vegetal, în general vorbind, există cumva o asemenea inteligență tăcută, care urmărește interacțiunea dintre plante și celelalte viețuitoare, ori poate o altă inteligență din afara planetei coordonează fără să știm noi evoluția regnului vegetal, astfel încât acesta să determine prin dezvoltarea tuturor speciilor sale cu flori multicolore felul în care viețuitoarele Pământului – insecte, păsări, animale și oameni – evoluează. Pentru că dacă abordăm această chestiune dintr-o altă perspectivă, regnul vegetal este partea Yin a ecosistemului, în timp ce regnul animal cu toate speciile sale, inclusiv omul, este partea Yang a ecosistemului. Și din Legea Divină știm că cele două energii trebuie să fie mereu în echilibru.

Ceea ce a provocat însă civilizația noastră în ultimele câteva decenii, cu aceste masive defrișări cam peste tot în lume, a dus la dezechilibrul dintre noi și natură. Unele dintre fenomenele meteo extreme care devastează pur și simplu anumite regiuni de pe glob sunt răspunsul regnului vegetal la acest dezechilibru. Fără îndoială natura are nevoie de ploi abundente, de mișcări masive ale fronturilor atmosferice, deoarece vegetația este „plămânul” planetei având un rol fundamental în menținerea nivelului de oxigen pe planetă. Fără oxigen suficient viețuitoarele nu ar mai putea exista. De altfel exact cum au descoperit cercetătorii referitor la ființa umană, scăderea cu doar 5% până la maxim 8% a nivelului de oxigen pe o durată de timp mai îndelungată, duce la scăderea nivelului de inteligență. Și atunci înțelegem de rol extrem de important are regnul vegetal în existența noastră ca ființe raționale și inteligente. Mai mult oxigen = evoluție spirituală bună!

Desigur că am putea comenta pe zeci de pagini asemenea aspecte, dar aici ne interesează să descifrăm câteva chestiuni, importante de altfel, legate de ceea ce transmit florile ca program spiritual al Mamei Geea, căci dacă plantele și florile fac parte din ecosistem, este pentru că în spatele petalelor și culorilor acestora se află Numărul de Aur, a cărui informație și energie influențează prin intermediul florilor felul în care oamenii evoluează. Și poate dintr-un motiv, dintre multe altele, oamenii fără să-și dea seama s-au adaptat în evoluția lor în raport de florile preferate. În prezent putem vedea că în funcție de preferințele florale oamenii se comportă după un anumit tipar. Am putea spune de exemplu că lalelele, deși sunt niște flori superbe în multitudinea culorilor lor, sunt considerate de către multă lume drept niște flori banale, comune, obișnuite. Alte flori, cum ar fi rododendronul, magnolia, orhideea sau crinii imperiali ca să numim doar câteva, se consideră că sunt preferate de către oamenii cu gusturi fine, exotice, ori chiar excentrice.

Pe acest considerent putem înțelege că între oameni și flori există deja o relaționare subtilă, care merge până la identificarea atitudinii și tipului de caracter al persoanelor respective. Și asta este un lucru relativ ușor de înțeles, deoarece felul de a se comporta al oamenilor se află într-o simbioză tăcută cu lumea florilor. De câte ori n-am observat fiecare dintre noi persoane care ne încântă precum un superb trandafir roz sau roșu, și altele ne provoacă repulsie de parcă ar fi ca un mărăcine sau ca un cactus?

Acum, să enumerăm câteva aspecte din lumea florilor, care ne vorbesc din perspectiva comunicării spirituale tăcute, dar active prin chiar culorile și frumusețea lor. Rețineți că ne vom referi la florile respective în raport cu atitudinea principală manifestată de categoriile de persoane care preferă acele flori. Și chiar dacă majorității oamenilor din această lume le plac mai multe flori, au una preferată pe care o admiră mai mult decât pe celelalte…

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile