© Pixabay

Oricât de moderni ne considerăm, tratarea cu ajutorul plantelor medicinale este transmisă din moși strămoși și întotdeauna va ocupa un loc special în viața noastră.

Câteodată uităm ce comoară se ascunde în usturoi. Atunci când avem un dezechilibru energetic ce ne afectează corpul fizic, dăm buzna la farmacie să găsim cel mai bun remediu și poate chiar scump. Uităm de fapt că multe dintre dereglările organismului se pot trata cu un simplu, ieftin, dar și foarte benefic remediu natural, Usturoiul.

Cu toții cunoaștem remediile aduse de usturoi, dar din diverse motive uităm sau chiar omitem să-l folosim. Unii dintre noi găsim scuza că „Miroase urât!” sau „Mă doare stomacul!” și drept urmare usturoiul este evitat în vindecare. Folosit corespunzător, nu pe stomacul gol și cel mai bine crud nu gătit, usturoiul nu aduce dureri de stomac, dar de miros mai greu să scapi.

Usturoiul un medicament miraculos

Studii științifice peste studii științifice au arătat că usturoiul reduce inflamațiile, combate bacterii, ciuperci, viruși, paraziți intestinali, ajută la prevenirea și vindecarea răcelilor, antimicrobian, luptă împotriva bolilor de inimă și a radicalilor liberi și chiar distruge celulele canceroase. 

Ne confruntăm cu sfârșitul medicinii moderne așa cum o cunoaștem astăzi deoarece am devenit rezistenți la antibiotice. Atunci când se folosește un antibiotic, de exemplu Penicilină (că tot mi-au ciuruit fundul când eram copil), acest medicament conține doar penicilină. Antibioticul conține doar un singur antibiotic. Bacteria eventual găsește o cale să păcălească penicilina și astfel devenim rezistenți la antibiotic.

Usturoiul conține 33 de compuși de sulf naturali, 17 aminoacizi și multe alte componente cunoscute până acum. Astfel bacteria nu poate să păcălească cei 33 de constituenți și în final este învinsă de un tratament natural.

Totodată usturoiul îmbunătățește sistemul imunitar alături de alte legume și fructe de culoare albă cum ar fi țelină, păstârnac, ghimbir, conopidă, ceapă, cartofi albi, dar și mere, pere, banane etc. Ține mine ALB=IMUNITATE.

Cum să mănânc Usturoiul?

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

Articolul precedentExistenţa în 5D
Articolul următorAyurveda şi biocâmpul uman – II
Un om idealist, sincer și de partea dreptății, încă de mic copil citește ingredientele de pe etichetele produselor. Valurile dese ale schimbării din viață i-au adus înțelegere și compasiune aducând omului lumină și zâmbete.
5 1 votează
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile