@ Steve Buissinne / Pixabay
Timp estimat de citire: 4 minute

Dietele, așa cum sunt ele numite pe piață, nu există, însă există o alimentație corectă pe care o putem adopta cu ușurință urmând câțiva pași simplii.

Au trecut sărbătorile de iarnă (vin cele de Paște, nu vă culcați pe-o ureche). Ne-am făcut de cap și am mâncat din toate bunătățurile făcute ori de noi, ori de mama sau bunica sau de ce nu, de bucătarul priceput. Fără să ne gândim prea mult am pus de o burtică, că na, ne-am răsfățat. Bărbații nu sunt preocupați prea mult de acest aspect, însă multe dintre noi femeile mai tot timpul “avem probleme” cu “datul jos” și ce facem? Apelăm la diete.

Etimologia cuvântului DIETĂ, vine din grecescul ”diaita” ceea ce înseamnă mod de viață, deci reprezintă un mod de viață de a trăi și hrăni și nu de a exclude hrana din alimentație; înseamnă hrană regulată.

Unde găsim aceste diete și ce sunt ele de fapt?

Păi prima oară punem mâna pe internet și căutam ce dietă este la modă, care a dat rezultate, mai întrebăm o prietenă care a experimentat, dacă avem șansa găsim și un nutriționist și ne apucăm de treabă. Însă ne lăsăm copleșiți și păcăliți de tot felul de:

  • conflicte de informații – unii spun ceva despre o anumită dieta alții spun contrariul, că ceva este mai bun decât altceva…, etc;
  • toată lumea are ”cea mai bună” filosofie sau rezultat;
  • dorința pentru rapid și eficient, cum sunt eliminarea de produse alimentare BUNE, tot felul de „pilule, creme și uleiuri magice” – NU EXISTĂ!
  • reclamele de la TV – „Evitați zilnic excesul de sare, zahăr și grăsimi!”
  • accesibilitatea comunității la hrană, etc.

Și începem să încercăm ceva găsit pe undeva sau chiar recomandat de un „specialist în nutriție”, ca la final să nu avem rezultate sau să fie de scurtă durată.

De ce nu funcționează aceste diete?

Articolul precedentRevista COSMOS Nr. 152 – Martie 2020
Articolul următorRăzboiul Ultimei Profeții
Un om idealist, sincer și de partea dreptății, încă de mic copil citește ingredientele de pe etichetele produselor. Valurile dese ale schimbării din viață i-au adus înțelegere și compasiune aducând omului lumină și zâmbete.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile