Marte – misterele unei civilizaţii dispărute – III
© Rosella Apostoli / 123rf

Este posibil ca în urma unei revolte a marţienilor Anunnaki să le fi distrus ecosistemul?

Pământul… albastru… 70% apă… Marte… roşu… 19% apă în urmă cu aproximativ 500.000 de ani… actualmente un pustiu roşu dezolant… Cu toate acestea un soi de nostalgie venită din vremuri de demult îi cuprinde pe toţi aceia care cercetează planeta roşie, fie cu ajutorul telescopului, fie prin tot felul de date adunate de pe internet.

În urmă cu 1 an şi jumătate, mai exact în septembrie 2015, cei de la NASA anunţau rezultatul unor cercetări efectuate de-a lungul anilor referitor la planeta roşie.

NASA anunţa că Marte avusese un ocean de apă în urmă cu cel puţin 3,5 miliarde de ani, masa de apă fiind într-un procent de 19% după toate estimările lor. Poate chiar mai mult de atât. Desigur că prin raportare proporţională la Pământ, ca mărimi ale celor două planete, 19% faţă de 70% înseamnă aproape de trei ori mai puţin, dar chiar şi aşa, să ne închipuim oceanele Pământului la o scară de trei ori mai redusă şi tot este o cantitate însemnată de apă.

Oare ce s-a întâmplat cu acest aproximativ 20% conţinut de apă care a existat pe Marte? Să fi fost Marte o planetă cu o civilizaţie foarte avansată care la un moment dat a pierit în urma unui cataclism global?

Au existat supravieţuitori care s-au refugiat pe Pământ?

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

Următorul episod<< Marte – Misterele Unei Civilizaţii Dispărute – IIMarte – Misterele Unei Civilizaţii Dispărute – IV >>

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?