Impresie artistică. Personajul din imagine este Gandalf, din filmul Stăpânul Inelelor, un arhetip al Marilor Inițiați din strămoși.

Foarte puțini oameni dintre cei care trăiesc viața la modul obișnuit, reușesc să se mai gândească și la sufletul lor și la propria evoluție.

La bună găsire, oameni ai neamului nostru!

În această transmisiune vom fi și mai sintetici în ceea ce vă vom spune.

Uitați-vă la lumea în care trăiți. Ce vedeți în jurul vostru? Ce observați în exterior? Este o mulțime de elemente aflate aproape tot timpul în mișcare. Multe dintre aceste elemente, pe perioada diurnă a zilei, vă atrage și distrage atenția în același timp de la forul vostru interior, de la locula cela unde se află sufletul vostru nemuritor și spiritul etern.

Este evident că aflându-vă în planul lumii fizice, unul dintre aspectele rostului vostru pe Pământ este să experimentați materia și să o îmbunătățiți folosind capacitățile voastre creativ-spirituale. Dar asta este una, iar ceea ce există acum în jurul vostru, ca produs al întregii voastre activități ca societate, este deja o altă chestiune care tinde la un an la altul să se dezvolte exponențial. Astfel la un moment, dat chiar mediul acesta exterior, vă aduce în calea vieții voastre mari provocări existențiale, în fața cărora sunteți nevoiți să găsiți modalități de rezolvare.

Felul în care societatea voastră se dezvoltă, se manifestă și crește din perspectiva lucrurilor pe care voi le produceți, influențează zilnic capacitatea voastră de a rămâne atenți în privința interiorului vostru subtil. Foarte puțini oameni dintre cei care trăiesc viața la modul obișnuit, reușesc din când în când să se mai gândească și la sufletul lor și la propria evoluție. Faptul că mintea voastră trebuie să fie atentă la zeci și sute de aspecte minore ale realității înconjurătoare a lumii fizice, face ca mentalul să nu se poată focaliza eficient atunci când vreți să exersați o tehnică de respirație sau de meditație, pentru a putea să lucrați spiritual cu voi înșivă. Și asta este un mare obstacol, deoarece nu vă permite să efectuați ceea ce este necesar evoluției voastre.

Tot ceea ce vedeți în exteriorul vostru, deși este o realitate fizică pentru că sunt lucruri și situații create de voi, le puteți considera iluzii în sensul de a le vedea ca pe niște aspecte pe care nu trebuie să le lăsați să vă condiționeze. Existența din nici un punct de vedere. Astfel lumea exterioară, deși este palpabilă și vie, fiind produsul activității voastre sub multiple aspecte, reprezintă din perspectiva Sinelui vostru spiritual o iluzie ademenitoare care trebuie tratată cu detașare și conștiență. Doar așa veți putea parcurge pașii unei vieți spirituale în care să și evoluați, și să aveți ceea ce vă este necesar în planul material al existenței. Lumea fizică este doar un instrument cu care lucrați, tot așa cum folosiți un patent pentru a meșteri la un obiect casnic pe care-l reparați sau curățați, pentru ca apoi să puneți patentul la loc în cutia de scule.

Noi suntem Stră-Bunii! Noi suntem cu voi întotdeauna! 

Articolul precedentMemoria voastră stelară
Articolul următorVise cu zombi și entități astrale
Contele Incappucciato este un fel de jucător multidimensional, specialitatea sa fiind metafizica de gospodină, adică spiritualitatea practică utilă omului în orice ocazie, chiar și când speli vasele!
5 1 votează
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile