© Shutterstock
Timp estimat de citire: 3 minute

Ce societate civilizată pretindem că suntem, aici în România, când acolo în stradă, unde e realitatea concretă, nu se intervine când serviciile care sunt abilitate prin lege sunt solicitate?

Am urmărit în aceste zile, când scriu articolul de faţă, ştirile cu privire la acele cazuri de răpiri, violuri şi omoruri din oraşul Caracal. O urbe cu aproximativ 30.000 de locuitori pe care îi bagi în vreo 15 blocuri din cartierul în care locuiesc eu aici în Bucureşti. O localitate unde datorită mărimii sale reduse cam toată lumea se cunoaşte aproape cu toată lumea. Sau cel puţin o bună parte a locuitorilor din Caracal s-ar cunoaşte între ei.

Cazul atât de dramatic al tinerei minore răpite nu este singurul care a stârnit indignarea cetăţenilor, nu doar în Caracal, ci şi în multe alte oraşe din România. Faptul că sistemul 112 în zonele din ţară nu funcţionează eficient, şi asta nu datorită unor chichiţe tehnice, ci nepăsării şi lipsei de profesionalism a funcţionarilor publici angrenaţi în 112, denotă o realitate cruntă. Şi anume că dacă Doamne fereşte! s-ar petrece în România un cataclism seismic de 7,5 grade sau inundaţii catastrofale ca cele din 1974 sau cele din anii 2006-2008, sistemul 112 datorită incompetenţei multor angajaţi de acolo s-ar bloca pur şi simplu, iar victimele ar fi cu zecile de mii! 

Nu se poate ca în cazul în care cineva, indiferent ce vârstă are, sună la 112 şi strigă în telefon cu disperare după ajutor, cel de la celălalt capăt al convorbirii să trateze o asemenea chestiune cu ignoranţă. Asta denotă o nesimţire cruntă de ţărănoi provincial care, ajuns pe postul ăla destul de bine plătit (un poliţist angajat care răspunde la apelurile 112 are leafă de 2500 de lei cu sporuri şi alte cele), îşi permite să se poarte ca un mic dumnezeu, decizând el prin tărăgănare soarta persoanei aflate în pericol care sună după ajutor. Mai grav este că procurorul din Caracal, care a fost numit să ancheteze cazul, a tărăgănat şi el vreo 14 ore pornirea anchetei! Şi acela se crede un mic dumnezeu acolo în Caracal!

Ia extindeţi acuma imaginea unor astfel de specimene la scara întregii ţări, şi daţi-vă seama câte sute de mii de asemenea funcţionari indolenţi se cred mici dumnezei în urbea lor! Păi de astfel de specimene avem noi nevoie? Care să-i doară în cot, vorba aia, de apelurile disperate ale cetăţenilor??

Ce societate civilizată pretindem că suntem, aici în România, când acolo în stradă, unde e realitatea concretă, nu se intervine când serviciile care sunt abilitate prin lege sunt solicitate? Ce pretenţii să mai avem, în situaţiile dramatice, grave sau cu conotaţii periculoase din punct de vedere fizic şi existenţial, când astfel de funcţionari, de la agentul care răspunde la linia 112 şi până la un procuror, tratează realitatea cu cea mai cruntă nesimţire şi dispreţ? Ce ordine să existe? Ce dreptate să se poată face? Ce să le mai explici unor asemenea specimene că atitudinea lor generează vibraţii negative care încarcă societatea cu energii karmice negative – ură, mânie, supărare, disperare, tocmai datorită faptului că cetăţenii care apelează 112 în astfel de circumstanţe, văzând indolenţa celor care trebuie să rezolve lucrurile, reacţionează la rândul lor negativ. Şi uite aşa se formează iar valuri de energii karmice negative care blochează munca Lucrătorilor în Lumină din România! Şi blochează evoluţia spirituală! Credeţi că sunt doar simple întâmplări asemenea ştiri şocante? Sunt bine dirijate de către “arhitecţii întunericului” prin slugile lor obediente, care mai peste tot ocupă asemenea posturi, unde se ştie că intervenţiile trebuie să fie prompte şi cu cât mai multe informaţii obţinute.

Aşadar trăim într-o societate românească unde s-a format de-a lungul celor 30 de ani de după Revoluţie o tagmă a acestor specimene, care nu au alt scop decât să se creadă mici dumnezei, trăind cu impresia că pot tăia şi spânzura după le este cheful, fără să răspundă pentru aceste nereguli. Tuturor acestora le reamintim că roata se învârte! Tot timpul!

Articolul precedentSuntem urmaşii marţienilor? – I (Noutăți 2019)
Articolul următorŞtim să ne folosim Liberul Arbitru?
Scriitor şi pasionat de neconvenţional, îşi păstrază anonimatul în continuare folosind o atitudine efervescentă pentru a pune în mişcare energia exploratoare a minţii umane, imprimând astfel în subtil nevoia de a găsi răspunsuri existenţiale.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile