Mierea Medicamentul Vietii
© 123rf
Timp estimat de citire: 3 minute

Mierea, este hrana zeilor aşa cum spuneau dacii noştri.

Suntem în plină iarnă şi după cum au fost prezentate cel puţin de-a lungul lunii ianuarie datele meteo, se pare că frigul şi zăpada se vor întinde pe toată durata iernii. Spunea un astrolog celebru la noi la o emisiune că vom avea o iarnă uscată. Ei aş! Iată că avem zăpdaă, avem ger, dar avem odată cu ele şi valul acesta de gripă, care afectează tot mai multă lume, de la bebeluşi până la persoane vârstnice. Ei ş-apoi, dacă e aşa, înseamnă că e vorba de sistemul imunitar şi ca urmare este bine să ne luăm măsuri de precauţie pe toată durata iernii. Căci se pare că dezgheţarea unei părţi din banchiza de la Polul Nord a dislocat fronturi atmosferice reci masive atât spre Europa, cât şi spre America de Nord.

Să ne amintim însă ce spunea Hipocrate, faimosul medic al Greciei antice ce învăţase foarte multe de la sacerdoţii lui Zamolxe, şi anume ”Alimentul să-ţi fie medicament, şi medicamentul aliment”. Deci un fel de fundament pentru tipul de hrană naturistă cum am spune noi azi.

Şi care aliment este cel mai aproape de enunţul lui Hipocrate?

Mierea!

Da, mierea este considerată deja un aliment şi chiar alimentul complet. Dacă albinele culeg polenul din toate florile, şi acestea primesc permanent lumina de la soare, această lumină se transformă în acel galben-auriu atât de frumos al culorii pe care o are mierea.

Şi precum sunt şi zonele geografice, şi mierea este de mai multe tipuri. Să le enumerăm aici pentru a înţelege ce fel de miere să consumăm în cazul unor dereglări ale sănătăţii:

            

Articolul precedentÎntrupările sufletului – Maestrul spiritual (IV)
Articolul următorTraumele karmice
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile