Fațetele personalității noastre sunt interconectate, și funcționează pe principiul vaselor comunicante.
Mergem mai departe în deslușirea enigmelor personalității umane, pe baza parametrilor luați de la Biospecter. Și ca să nu pierdem timp cu chestii inutile, vă vom relata un caz care aparent poate părea bizar. Cel puțin din perspectiva nivelului spiritual.
Cu ocazia unei deplasări la Constanța, echipa noastră a realizat mai multe analize pentru diferite persoane cu Biospecterul.
Una dintre analize, prezenta două dintre grafice cu valori foarte mari: nivelul de conștiință Hawkins situat la valoarea de 609 – Pacea, iar Indicele de Transcendență undeva la peste 90.000 de unități, asta însemnând nivel de transcendere către alte dimensiuni. Toate bune și frumoase, numai că persoana ne declarase că era egoistă, în sensul în care dacă ar vedea că-i vine cuiva rău pe stradă și cade jos, nu se duce sub nici o formă să o ajute pe acea persoană. Și atunci nivelul Hawkins ar fi trebuit să fie sub 200, să indice defecte de personalitate. Cum ar putea coexista asemenea extreme într-o persoană?
Unul dintre răspunsuri poate fi legat de atitudinea interioară a respectivei persoane. Poate nevoia de a se detașa foarte mult de tumultul social și de atâtea relații interumane gălăgioase, a dus persoana pe un palier de atitudine specific Păcii și Transcendenței.
În analiza Biospecter sunt sute de parametri, și toți aceștia sunt grupați pe categorii specifice de aspecte ce țin de atitudine, reacție psihologică, comportament, sinceritate, curaj, gestionarea propriei energii, echilibrul interior dintre energia feminină și cea masculină, intuiția, capacitatea de lider, calități și defecte și așa mai departe.
De curând o persoană care și-a făcut analiza personalității cu Biospecter avea nivelul de conștiință Hawkins de 418, corespunzător Raționalului, dar avea partea de vulnerabilități mai mare decât cea calităților. Cu toate acestea nivelul său de conștiință era ridicat. Toate aceste fațete ale personalității noastre sunt interconectate, și funcționează așa cum spuneam pe principiul vaselor comunicante. Dacă de exemplu suntem solicitați mai mult pe partea profesională, vom consuma mai multă energie pe partea de curaj, autocontrol, atitudine sau răbdare, ceea ce trage energie dinspre alte fațete, acestea rămânând fără necesarul zilnic. De aceea de cele mai multe ori majoritatea adulților când se întorc acasă de la serviciu sunt apatici, zici că sunt storși ca o lămâie și de abia așteaptă să aibă puțin confort. În acest caz de exemplu, energia pentru a face față la stres poate fi scăzută, la fel energia necesară optimismului, introspecției, empatiei pentru familie etc.
Noi de obicei nu realizăm câte fațete ale personalității sunt implicate în viața și activitățile noastre de zi cu zi. Dar Sinele nostru spiritual oferă zilnic energie personalității, atât la nivel mental, cât și organic. Așa se explică de ce în anumite privințe avem chef de ceva, atunci când venim acasă de la serviciu de exemplu, și de altele nu avem chef. Este pentru că pe ziua în curs unele fațete au consumat prea multă energie, și este nevoie de o compensare cu alte fațete ale personalității proprii, pentru a echilibra energiile interioare. Desigur că dacă nu ne ascultăm corpul, riscăm la un moment dat ca aceste fațete să se deformeze între ele. Astfel se poate ajunge nu numai la boli fizice, ci și boli ale dereglării corpurilor subtile. Pentru că și acestea sunt conectate la personalitatea noastră. Iar un exces emoțional sau intelectual, ori prea multă energie consumată pentru a face față stresului, poate duce la dezechilibre ale unor părți ale aurei, în urma cărora se pot instala paranoia, diferite fobii, schizofrenia, obsesiile de tot felul etc.
Este important să acordăm ființei noastre ceea ce merită atunci când simțim că suntem în dezechilibru. Iar asta face parte din înțelegerea vieții pe care o trăim zi de zi. Trăind pe cât se poate de echilibrat, vom avea echilibru în toate aspectele vieții noastre atât la interior, cât și la exterior.
- Mintea – fațetele personalității (I)
- Mintea – fațetele personalității (II)
- Mintea – fațetele personalității (III)
- Mintea – fațetele personalității (IV)