Minunile şi misterele vieţii pe Pământ
© 123rf

Deşi aparent ar fi o cochilie, din punct de vedere ştiinţific o formă mult inferioară omului ca structură, ea este mai mult de atât.

La ora actuală dispunem de instrumente moderne de cercetare cu ajutorul cărora sondăm microcosmosul, dar şi universul pe distanţe de sute de milioane de ani-lumină.

Absorbiţi aproape complet de treburile noastre cotidiene, deseori uităm să ne mai bucurăm de frumuseţile oferite de către natură. Doar uneori când ne mai uităm seara sau în weekend la câte un documentar despre natură, animale sau univers, stăm cu ochii pironiţi în televizor şi ne minunăm de ceea ce vedem că există în atâtea şi atâtea locuri mirifice de pe planetă.

Şi de cele mai multe ori rămânem cu uitatul… în loc să mergem în natură.

Tumultul acesta al vieţii cotidiene ne răpeşte prea mult din plăcerea de a admira natura, atunci când avem posibilitatea să o facem dar nu reuşim acest lucru. Şi sunt atâtea minunăţii pe lumea asta asupra cărora ochii noştri se pot opri să admire perfecţiunea cu care natura îşi desvărşeşte mereu opera sa, în fel şi fel de forme.

Să ne uităm de exemplu vara la graţioasele şi mult prea finele aripi ale libelulei, ce măiestrit sunt create, iar corpul ei fusiform îi asigură un echilibru impecabil în zbor. Aparent ar părea o discrepanţă între capul ei şi restul corpului, dar asta e compensată de aripile lungi şi pline de nervuri transparente. Ce minunăţie!

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?