Geto Dacia
Lupul Dacic stilizat pe post de logo folosit de BitDefender.

Ca să argumentăm autenticitatea originii strămoşilor noştri și a Geto-Daciei vom folosi atât surse istorice şi arheologice, cât şi surse de channeling şi spirituale.

Deşi am mai scris despre Dacia şi misterele ei ancestrale, cu siguranţă subiectul este atât de vast încât nu ne-ar ajunge câţiva ani să punem în revistă măcar 10% din totalul informaţiilor referitoare la acesta.

Originea acestui neam geto-dac este învăluită în mister datorită nu insuficienţei datelor legate de prezenţa zeităţilor şi a altor surse arheologice care să ateste vechimea şi autenticitatea acestui neam, aşa cum au alte vechi civilizaţii care au lăsat documente fie în piatră, fie în picturi, fie pe pergamente.

Sunt insuficiente date datorită unui fapt simplu şi anume că moştenirea sacră spirituală, precum şi perpetuarea informaţiilor de tip iniţiatic s-a făcut la geto-daci doar pe cale verbală.

Tocmai de aceea nu prea există documente şi informaţii sub formă scrisă, săpată în piatră sau pictată. Asta nu înseamnă, aşa cum susţin detractorii originii noastre ca neam – mulţi dintre ei cozi de topor pentru că sunt chiar istorici români plătiţi cu bani murdari din afară ca să îngroape istoria strămoşilor noştri – că neamul geto-dac n-ar fi existat vreodată şi n-ar fi avut origini sănătoase şi ancestrale.

Ca să înţelegem foarte bine care este originea strămoşilor noştri, şi mai ales de ce erau consideraţi cei mai viteji şi drepţi dintre toate neamurile trace, aşa cum descrie Herodot, este necesar să facem o incursiune înapoi în timp, pentru a vă face o idee despre cine erau părinţii civilizaţiei geto-dace. Pentru că nu doar că nu erau nişte primitivi barbari, aşa cum îi clasifica Roma imperială, fără să înţeleagă mare lucru din sacralitatea strămoşilor noştri, dar înseşi artefactele rămase peste timp – cum sunt cele de la Sarmisegetuza, Sfinxul din Bucegi, Scaunul lui Zamolxe de la Peştera Polovragi şi altele de pe întreg teritoriul ţării – stau mărturie despre nivelul de civilizaţie atins de strămoşii noştri.

Istoria adevărată a strămoşilor noştri s-a încercat a fi distrusă şi terfelită în cel mai umilitor mod, ajungându-se până acolo încât s-au afirmat chiar în cercuri istorice româneşti că geto-dacii la fel ca şi tracii erau o naţie trândavă, care jefuia şi-şi vindea copiii străinilor!

Vedeţi până unde sunt în stare să meargă cei cărora nu le convine că aici a fost Prima Vatră de Civilizaţie a lumii?

Ca să argumentăm autenticitatea originii strămoşilor noştri vom folosi atât surse istorice şi arheologice, cât şi surse de channeling şi spirituale.

Să pornim de la punctul 0 al acestei chestiuni şi anume originea Hiperboreei ca şi ţară mitologică şi naţiune.

Căci mitologia susţine că neamul geto-dacilor se trage din cel hiperborean.

Mitologia greacă îl menţionează pe zeul Boreas, zeul vântului din nord, care a trăit în Tracia.

Conform studiilor şi cercetărilor efectuate de către istorici, arheologi şi geografi, fiind vorba de vântul din nord teritoriul Hiperboreei a fost plasat în zona Cercului Arctic sau chiar ceva mai departe de această zonă, adică „Dincolo de Ţara lui Boreas”.

Cercul Arctic se află la latitudinea de 660 şi 33 de minute, deci cu vreo 200 – 250 mai sus de regiunea cuprinsă între paralele de 400 şi 450 unde trăiau neamurile trace inclusiv geto-dacii.

Dacă Hiperboreea se afla dincolo de Cercul Arctic, asta este mult dincolo de extremitatea nordică a Peninsulei Scandinave unde sunt Suedia, Norvegia şi Finlanda, iar dincolo de ele se află Marea Barents şi Oceanul Arctic. Şi aici chestiunea devine ceva mai clară.

Geto Dacia
Continentul Arctic conform hărții Gerardus Mercator 1595 (Wikipedia)

Cum dincolo de Peninsula Scandinavă se află doar apă, întrebarea este – mergând pe meridianele ce corespund zonei neamurilor trace, respectiv meridianele 25 şi 30 latitudine nordică – dacă hiperboreeni locuiau dincolo de Cercul Arctic, şi dincolo de Peninsula Scandinavă pe unde trece Cercul Arctic se află Oceanul Arctic, unde locuiau de fapt aceşti strămoşi ai geto-dacilor?

Referirile despre Hiperborea sunt clare – nord! Nici nord-est, nici nord-vest, ci nord!

Ori dacă luăm în considerare originea acestui ţinut mitic, aflat dincolo de Cercul Arctic, există o singură zonă unde hiperboreenii a fi putut exista. Şi anume în interiorul Pământului, adică dincolo de deschizătura care există la Polul Nord. O numim impropriu deschizătură, căci mai degrabă e un fel de intrare unde spaţiul se curbează înspre interiorul planetei. Ori acolo există lumea Shamballei despre care am scris de multe ori.

În altă ordine de idei hiperboreenii au venit în Europa cel mai probabil cu rol civilizator pentru a pune bazele unei noi omeniri?

Haideți să vedem.

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

2 COMENTARII

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?