Misterele memoriei umane
© digitalista / Bigstockphoto

Cercetătorii au reuşit să facă un pas mai departe în descifrarea secretelor mecanismului memoriei, pentru a putea pune la punct mai târziu metode de eradicare a unor maladii ce afectează memoria precum boala Alzheimer.

Omul este o fiinţă foarte complexă. Aparent pe dinafară noi arătăm destul de simplu, pielea având atât un rol estetic, cât şi funcţional. Epiderma noastră este structurată în aşa fel încât este cel mai mare organ al corpului nostru, având aproximativ 2 metri pătraţi şi constituind circa 15% din greutatea corpului.

Epiderma este plină se senzori tactili care înregistrează fiecare informaţie pe care o putem primi din exterior: presiunea atmosferică, vântul care adie, atingerea unei frunze, a unui obiect sau manevrarea unor instrumente etc. Niciun alt organ nu are atât de mulţi senzori ca pielea.

Şi o să vă întrebaţi ce legătură are pielea cu memoria…?

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

       

Articolul precedentGenetica şi data naşterii – II
Articolul următorAflaţi secretele numerelor – I
Magic şi mistic, două căi complementare prin care adună informaţia şi o transpune ştiinţific şi ezoteric într-o largă paletă informaţională pe înţelesul tuturor. Meer Lyn are o personalitate asemănătoare unui jongleur ancestral.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile