Misterul „Cavalerului Negru”
© NASA / Prim-plan al satelitului Cavalerul Negru fotografiat în timpul misiunii STS-88. NASA susţine ca este vorba despre un reziduu al unei pături termale folosită pe staţia spaţială ISS.
Timp estimat de citire: 2 minute

Semnalele recepţionate şi transmise de către satelitul misterios către Pământ formau o hartă constelaţiei, mai exact steaua Epsilon Bootes, vechimea semnalului fiind de 12.600 de ani!

În ultimele decenii enigmele omenirii se pare că au început să crească exponenţial. Pe măsură ce tehnologia descoperă noi modalităţi de investigaţie a universului macro şi micro, şi dezvăluie mecanisme ale planetei la care nu ne-am gândit înainte, aceste enigme apar pe rând pentru a ne provoca inteligenţa şi priceperea în desluşirea lor.

Tocmai de aceea astfel de chestiuni prin faptul că persistă, demonstrează că de cele mai multe ori noi abordăm greşit problemele de acest gen, în încercarea de a le elucida, şi că privim dintr-un unghi greşit, fapt pentru care nici nu înţelegem care este calea prin care putem înţelege ce reprezintă asemenea enigme.

Un exemplu în acest sens este fenomenul OZN care, deşi este studiat de decenii întregi, chiar dacă la ora actuală ştiinţa dispune de aparate ultramoderne de cercetare. Totuşi de abia în ultimii ani ştiinţa s-a apropiat de cuantică pentru a înţelege unele fenomene de acest gen.

Se pare de exemplu că cel puţin fenomenul OZN persistă tocmai pentru a ne incita să căutăm acele modalităţi prin care ne putem apropia de adevăratele tehnici de investigaţie, capabile să ne ofere răspunsuri referitor la aşa ceva.

O altă enigmă legată de OZN-uri este cea a simbolurilor prezente în multe locuri din lume, în lanuri de culturi. Este foarte posibil ca nişte inteligenţe superioare nouă să ne ofere asemenea repere, aşa cum încercăm noi să descifrăm şi să le învăţăm în acelaşi timp pe animale un limbaj comun format pe baza anumitor simboluri.

Dincolo de asemenea aspecte, care se manifestă de atâtea decenii încoace, una şi mai veche există undeva spre limita superioară a atmosferei. Vorbim în cele ce urmează despre ceea ce toţi ufologii din lume şi întreaga comunitate ştiinţifică mondială l-au denumit ca fiind „Cavalerul Negru”.

Despre ce este vorba?

Celebrul inventator Nikola Tesla a descoperit în 1899 un semnal ciudat de factură electronică şi interesându-se în această privinţă a tras o primă concluzie că vine din spaţiul cosmic.

Ce a făcut Tesla pe mai departe în privinţa asta nu ştim, dar trei decenii mai târziu un grup de radioamatori a identificat acelaşi tip de semnal iar prin anii 60 ai secolului trecut echipa de la Staţia de Ascultare Nord-Americană detectând un semnal de tip ecou-radar, în urma cercetărilor efectuate a descoperit că acel semnal provenea de la un satelit aflat pe orbita Pământului, a cărui origine era necunoscută deoarece la vremea aceea în spaţiu fuseseră trimişi doar doi sateliţi, respectiv Sputnik 1 al ruşilor la 4 octombrie 1957 şi Explorer 1 în data de 1 februarie 1958.

În condiţiile în care pe orbită planetei se aflau doar doi sateliţi a căror înfăţişare şi semnal erau cunoscute, acest al treilea obiect neidentificat nu corespundea descrierilor.

Anunţul în privinţa acestei descoperiri fusese făcut de către directorul de la acea vreme al Planetariului Adler.

Nimeni nu ştia însă de unde venea acest misterios satelit, şi cu atât mai mult, care era misiunea sa…

Articolul precedentWasabi şi sistemul nervos
Articolul următorMisterul „Cavalerului Negru” – III
Contele Incappucciato este un fel de jucător multidimensional, specialitatea sa fiind metafizica de gospodină, adică spiritualitatea practică utilă omului în orice ocazie, chiar și când speli vasele!
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile