Timp estimat de citire: 2 minute

Se poate spune că Energia Întunecată este cofragul energo-informațional aflat la baza oricărei forme de viață.

Considerată până nu demult o chestiune pur ipotetică, energia întunecată este o realitate devenită acum la fel de palpabilă ca materia întunecată, datorită noilor descoperiri din astrofizică.

În timp ce materia întunecată este cea care determină reunirea materiei cosmice, cum ar fi de exemplu redistribuirea materiei unei stele devenită supernovă, energia întunecată este factorul care determină expansiunea universului și distrugerea structurilor formate atunci când acestea ajung la apogeul evoluției lor: nove, supernove, hipernove și probabil și găurile negre. Cu alte cuvinte, materia întunecată construiește și energia întunecată dizolvă. Acest misterios aspect îl regăsim în mitologia hindusă la zeii Brahma – Creatorul și Shiva – distrugătorul. De altfel dacă tot vorbim de energia întunecată și de contra-partea sa materia întunecată, să ne amintim că la CERN în fața clădirii pe unde se intră la Acceleratorul de Particule a fost plasată statuia lui Shiva. Întâmplător?

Dar dincolo de partea cosmologică a energiei întunecate, să vedem ce rol are aceasta și din alte puncte de vedere…

Articolul precedentLucrurile nu vor mai fi vreodată la fel
Articolul următorEnigma Crucii și Atomul Divin
Scriitor şi pasionat de neconvenţional, îşi păstrază anonimatul în continuare folosind o atitudine efervescentă pentru a pune în mişcare energia exploratoare a minţii umane, imprimând astfel în subtil nevoia de a găsi răspunsuri existenţiale.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile