Există o diferență între persoana care a trăit în carne și oase ca om și Principiul întrupat și adus pe Pământ de acea persoană.

Încă se face confuzie între individ (persoana care a trăit în carne și oase), învățătura sa și linia fractalică din care provine entitatea ca spirit, un fel de arbore genealogic energetic. E important să facem distincție între aceste aspecte, altfel adevărata cunoaștere va rămâne ocultată și nu ni se va revela în mod natural. Intenția mea nu e să subminez puterea anumitor maeștrii spirituali precum Iisus, așa cum consideră unii “anti New Ageri”, ci doar să aduc nițică lumină asupra conceptelor.

Să luăm trei exemple (masculine) cunoscute ale istoriei noastre.

Principiul Buddhic, al Karmei și Renașterii

Adus poate pentru prima oară la cunoștință prin omul Siddhartha Gautama. Orice ființă umană care atinge iluminarea devine un Buddha. Conform DEX, verbul “a buda”, înseamnă a ține la distanță folosind o atitudine indiferentă (detașarea?) și morocănoasă (tăcerea?) – apropo de faptul că limba română are un grad de rudenie îndepărtat cu sanscrita. Se cunoaște deja că Buddhismul implică o formă de detașare compasională (evitarea suferinței prin atașament), iar Siddhartha Gautama nu era foarte vorbăreț. Adeseori când era întrebat de Dumnezeu obișnuia să tacă pentru a nu-l limita într-un anumit context. Din punct de vedere ezoteric, Corpul Buddhic este asociat sufletului, fiind unul dintre corpurile superioare ale aurei. Nu înseamnă neapărat că până la întruparea lui Buddha oamenii nu aveau suflet, ci pur și simplu nu cunoșteau prea multe despre el. Conform științei spirituale, de îndată ce trăirea se mută permanent în corpul buddhic, adică în suflet, reîncarnarea nu mai este posibilă decât la alegere, cu excepția unei misiuni specifice. De aceea se spune că un Buddha alege să se reîncarneze pentru a-i face pe ceilalți conștienți de propriul lor Buddha interior.

Conștiința Christică și Iubirea Universală

Aici s-ar putea să îi provoc un pic pe cei cu aspirații religioase sau mistice. Cu mare drag vă spun, c-o bună parte din învățătura originală a lui Iisus a fost deturnată pentru a ține oamenii în beznă și pentru a-i slăbi de putere. De dragul analogiei vom separa persoana Iisus sau Yeshua ben Yosef, de altfel un mare inițiat spiritual, de titulatura numită Christos. Conștiința Christică este în realitate un principiu universal care poate fi întrupat (în teorie) de către orice om. Această energie Christică este de mult ori asociată cu Energia Punctului-Zero/Vacuum sau echilibrul perfect, adică Armonia (dacă vă plac termenii mai mioritici). Este relația trinitară dintre Mamă și Tată, adică Fiul. Iubirea, acest electromagnetism care se exprimă în lumea fizică prin gravitație și care ține Creația la un loc. Încercați să simțiți această comuniune cosmică din interiorul vostru. Faptul că există persoane care cred în A Doua Venire a omului Iisus, nu-i face decât să-i întârzie pe calea evoluției spirituale. Ei așteaptă venirea unui Messiah care le va rezolva problemele și care va dovedi, în sfârșit, existența unui Dumnezeu. Din punct de vedere ezoteric, Iisus a întrupat principul Christic activând la nivel colectiv ceea ce se cheamă Corpul Christic, un aspect al Sfintei Treimi și al Voinței Divine, tema misiunii sale fiind transmutarea suferinței prin iertare și sacrificiu, adică moartea sinelui separat (egoul) și serviciul în folosul celorlalți mai presus de nevoile personale.

Alchimia și Știința

Cunoscut ca Thoth, Hermes Trismegistus sau Raimses, a fost cel care a pus bazele Magiei Albe, cele mai cunoscute lucrări ale sale fiind Tăblițele de Smarald și Legile Hermetice. Acest arhetip are tot atât de multe titulaturi precum Jon Snow din serialul Urzeala Tronurilor. Originea lui Thoth este învăluită în mister, existența sa fiind asociată chiar cu vremurile Atlantidei. Informațiile din Tăblițe mi-au lăsat impresia că sunt scrise pe o perioadă de zeci de mii de ani, deci ori a obținut nemurirea fizică, ori le-a scris pe o perioadă cu mai multe reîncarnări. Din cercetări, reiese că Thoth ar fi avut cel puțin trei reîncarnări pe Terra. Se spune despre Thoth c-ar fi fost arhitectul Templului Învierii (Marea Piramidă) care datează în realitate de 25.000 de ani. Este adeseori asemuit cu un scrib, însă această reprezentare este ușor eronată. Thoth Hermes a contribuit în realitate la îmbogățirea Librăriei Akashice a Pământului (Memoria Eterică Locală) el însăși având propria sa secțiune Akashică, un fel de spațiu de stocare arhetipal personal, de unde se poate obține cunoaștere folosind niște „chei” speciale de acces. În Tăblițele de Smarald –  care apropo, au fost imprimate printr-o tehnică asemănătoare laser-ului  – și pe care vi le recomand ca lectură de Duminică, sunt doldora de meta-cunoaștere. Thoth menționează în Tăblițe inclusiv de spiritele reptiliene, de abilitățile lor genetice și impulsurile naturale de a ocupa poziții de autoritate, de a guverna și de a impune propriul lor destin genetic asupra umanității. Principala învățătură lăsată de Thoth Hermes este transformarea suferinței prin Știință, un cocktail de cunoaștere, înțelepciune și experiență. Se spune că Știința neînțeleasă echivalează întotdeauna cu Magia. O altă mare lucrare spirituală a sa, Legile Hermetice, calibrează pe scala Hawkins la 90% (adevăruri universal valabile), spre deosebire de Legile lui Moise, care calibrează la doar 70%. Poate un alt personaj cunoscut care a întrupat Alchimia la rang de maestru, parte din același fractal sau suprasuflet, este Saint Germain.

Articolul precedentRevista COSMOS Nr. 180 – August 2022
Articolul următorNoua Ordine vs. Vechea Ordine
De-a lungul timpului a primit multe etichetări: îndrumător spiritual, mistic, hipster, flower power, hipiot, pronoic, panspermic, omnist și holobiont. Iar în timpul liber scrie...
5 2 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile